> > >

Monday, March 22, 2010

Kenapa Penjahat Selalu Mati Ditembak

Posted by hisham at 10:15 AM View Comments
Assalamualaikum w.b.t sahabat2, aku ingin membuat sedikit coretan tentang kenapa penjenanyah kebanyakkannya selalu mati ditembak oleh pihak polis. Kita selalu melihat didada2 akhbar tentang pihak polis berjaya menumpaskan penjahat setelah berhempas pulas berbalas tembakan dgn penjahat dimana akhirnya kesemua penjahat2 tersebut mati ditangan pihak polis.
Pada pendapat aku, penjahat2 ini memiliki pistol tetapi jarang2 menggunakannya, kurang latihan dan tiada tempat yang sesuai utk berlatih menembak berbanding pihak polis yg kita sedia maklum mmg mempunyai latihan yg cukup serta pasarana yg hebat2 utk berlatih. Penjahat2 ini, tidak mempunyai tempat yang sesuai utk berlatih menembak, bunyi tembakakn pistol atau senjata lain amatlah kuat, jadi amatlah merbahaya kalau penjahat2 ini berlatik menembak dikwasan2 yg tidak sepatutnya kerana bunyi tembakkan boleh mengundang masalah kpd mereka.
 
Jadi, apa jua bidang yang kita ceburi memerlukan latihan, latihan itu amatlah perlu, berlatihlah bersungguh-sungguh demi mencapai matlamat. Akhir kalam, Al-Fatihah kpd semua pihak polis yg terkorban dan juga para2 penjahat.

Saturday, March 20, 2010

Aku Benci Kau Mark Zuckerberg...

Posted by hisham at 9:30 AM View Comments
Salam semuanya,aku nak bercerita secara ringkas tgg seseorang  hamba ini yg bernama Mark Zuckerberg, aku benci mamat ni, belaiu berketurunan yahudi, aku benci yahudi, tapi bila aku fikirkan balik, nabi2 kite pn kebanyakknanya pun yahudi, jadi aku tak jadi benci yahudi, yg aku benci adelah zionist.

Mark Zuckenberg adalah pengasas Facebok, beliau mencipta FB ni bersama tiga orang kawannya yg lain  pada tahun 2004 di Universiti Harvard. Sebelum itu, FB ni di panggil Harvard Thing, kerana FB ni hanya digunakan di Harvard shj. Untuk memperluaskan lagi, Mamat ni telah menyebarkan FB ni di beberapa buah Universiti di USA dan nama Harvard thing ini ditukar kpd Facebook, dan lebih hebat lagi mamat ni menyebarkan Facebook ini ke seluruh dunia sekitar tahun 2006.


Aku benci kau lah wahai Mark Zurkerberg, kau kaya dan sudah menjadi jutawan diwaktu usia yg muda.,dan mungkin kau ada menderma kat Zionist, mesti ada kau menderma, kalu tak byk pun sikit..lagipun FB kau ni makin hari makin popular, sehingga PM aku pun sibuk nak berFB ni, walaubagaimanapun aku berterima kasih kt kau sbb krn FB lah aku berjaya menjejak kwn2 lame aku ketika aku bersekolah dahulu, apa yg aku nampak itu sahajalah kelebihan FB ni..yg lain hanyalah suam2 kuku saje.
 Kalau engkau orang nak tahu lebih lanjut dan lebih terperinci, kamu2 semua pergilah jumpa Mr.Google dan carilah kisah mamat ni di Wikipedia......sekian

"Ein Volk, ein Reich, ein Führer"......Achtung !!!

Friday, March 19, 2010

Nak Buang Blog list yg x aktif termasuk follower widget...

Posted by hisham at 9:09 AM View Comments
Assalamualaikum w.b.t semuanya, sekejap lagi atau esok aku akan menyingkirkan senarai2 blog yg tidak aktif di blog aku ni kerana aku p blog dorang tp dorang tak p pn blog aku muahahaha. Semalam aku sudah pun membuang follower widget aku dari blog aku ini. Jikalau aku tersilap membuang blog list kawan2 aku yg setia memberikan komen, aku minta maaf, insya Allah aku akan recover balik ataupun korang bagitau la aku kt chat box..okay..

Sahabat2 semua..berbaktilah pada org tua selagi mereka masih hidup, kasihanilah anak2 yatim dan org2 yg miskin..

1. Yang paling dekat: Mati
2. Yang paling jauh: Masa
3. Yang palilng besar: Hawa nafsu
4. Yang paling berat: Amanah
5. Yang paling ringan: Tinggal solat
6. Yang paling tajam: Lidah

~aku pun x buat blogwalking dah..aku p blog org yg komen aku jer..aku dh tua x larat dh..dan mgkin komen aku akan berkurangan...xper..aku x rugi pun..hehehe

Tuesday, March 16, 2010

Menjengah Blog Kawan-kawan..

Posted by hisham at 9:07 AM View Comments
Salam sahabat semua...baru hari ni aku free dan teramat percumanya aku...aku nak terjah blog kengkawan jap, nk jln2 dan wat onar kt blog korang, kalo keadaan mengizinkan aku berbuat demikian. Menagapa aku perlu terjah blog korang?..kenapa? sebabnya, blog korang mmg best(poyo plak aku rase)..korang pun slalu terjah blog aku, , yg korang wat entri satu hari smpai lapan kali psl ape, tak terkejar aku..haha, aku komen satu entri je satu hari..hehe dan kadang2 sampai tak terkomen...sori my fren..jgn mrh..
















 korang nmpak x aku..tu la, yg tgh berdiri kt perahu tu...

Dan akhir sekali, aku nk pesan kt diri aku sndiri dan korang sekali, wat baik la kt org tua dan org2 yg miskin..moga korang semua dipermudahkan segala urusan...aminn

Tuesday, March 9, 2010

Instrumental utk Pikabon...

Posted by hisham at 6:16 PM View Comments


~one day your dreams may all come true...

Sunday, March 7, 2010

Pengalaman Pertama Hsemate Aku...

Posted by hisham at 4:07 PM View Comments

Salam semuanya..entri ini aku cedok dari blog Mr.Johny@Lucah Beb, si Johny ni dtg ke blog aku dan komen kt chat box, so aku ziarah lah blog dia...citer2 kt blog die kelucahan melampau tapi bg aku ok je..tp bg org lain ..aku x tau la. Dibawah ni adelah entri beliau.

 Ini merupakan pengalaman pertama aku melakukan kerja yang tidak pernah aku buat selama ini.Sekarang aku rasa sungguh menyesal tetapi apakan daya,tak guna menyesal lagi kalau dah terlanjur......

Begini ceritanya,....

Hari tersebut merupakan hari terakhir aku tinggal bersebelahan rumahnya sebagai seorang jiran.Sebab pada hari itu aku akan berpindah ke tempat lain iaitu di seksyen 9 shah alam.sebelum ni aku tinggal di seksyen 19. Nak di ringkaskan lagi cerita,

Pada tengahhari tersebut iaitu pada 15 mei 2000,aku cuma keseorangan sahaja dirumah lamaku untuk mengemas barangan untuk diangkut ke tempat kediamanku yang baru.

Jadi,semasa aku tengah mengemas barang barang tu,aku talifon lah ex jiran aku nie untuk mintak tolong sedikit,suruh die bawakan air dan sedikit alas perut.So masa die datang nie,aku tengah mengemas barang barang aku sendiri.Jadi maklumlah,setiap lelaki mesti ade simpan sekurang kurangnya satu cd lucah.So,cd ni terletak dalam kocek beg aku.Sewaktu aku angkat beg tu,terjatuh lah cd tu depan jiran aku ni,aku pun mintak tolong die suruh angkatkan cd tu,sebenarnye aku pun mula mula tak tau cd tu cd lucah pasal sibuk angkat beg aku tu nak letak kat luar rumah.

Jadi,dia ni pun tengoklah isi cd tu pasal aku buang cover cd tu takut ae orang lain jumpa cd tu.Masa dia bukak isi cd tu dia ternampak tajuk cd tu "amateur sex".Dia pun tanyalah kat aku,cd ni siapa yang punya?

Aku pun tergamam bila dia tanya macam tu,secara spontan aku pandang dia dan ambik cd tu dari dia.muka dia merah padam pasal terlihat isi cd tu.Dia minta maaf pada aku pasal bukak isi cd tu tanpa tanye izin aku terlebih dahulu.

Aku cakap "takpe lah pasal ini pun kali terakhir kita berjumpa kan yana?",Dia buat buat takpaham ape yang aku cakap.lepas tu dia kata nak pasang cd tu kat vcd player aku.Itu pun pasal aku belum cabut player aku tu.Dia pun pasang lah cd haram tu.Aku dah sound die awal awal supaya jangan tengok cd tu tapi dia degil juga.Jadi apa aku boleh buat hanya temankan dia tengok cd tu.

Masa starting cd tu dia aku tengok ok lagi,tapi bila time pertengahan cd tu,aku tengok cara dia duduk pun dah lain dah,tadi dia duduk bersila,sekarang kaki dia dah terbukak sikit dah.Aku punya batang dah perlahan lahan bangun dari lamunan dah,masa tu aku dari awal lagi duduk terkangkang,jadi nampak lah batang aku tu menegang kluar sluar track aku tu.

Dia pandang kearah muka aku untuk tanye kenapa diorang sanggup buat cd macam tu,tak pikir nasib diorang?.Aku tak jawab,tapi die terpandang batang aku tu.Aku terperasan,aku pandang balik muka dia,cepat cepat die alihkan pandangannya. Aku kata nak pandang pandang ajelah,ape nak dimalukan?.

Sebenarnye masa tu aku gurau ajelah, terlepas cakap.Jadi diapun tanyalah aku,aku tak kisah ke kalau dia nak lepaskan geram dia dengan aku?.Aku pun jawab lah,Awak ni dah tak waras ke?,kita ni jiran,mati nanti kalau jiran lain tau mampus kita!.

dia jawab,takpelah,awak pun dah nak pindah, last time kita berjumpa, dulu kecik kecik kita berkawan skarang ni saya rasa kita dah cukup matang.

Aku paham maksud dia.Dia pun mula rapat dengan aku,Aku pun biar ajelah pasal ingatkan dia saje aje nak rapat dengan aku,tapi lama kelamaan dia macam cacing kepanasan,tak boleh duduk diam,Aku cakap dengan dia kalau tak tahan pegilah tandas.

Dia cakap saya tak tahan lain,bukannye nak ke tandas.Dia pun mulalah meraba paha aku.Aku terkejut masa tu,tak pernah aku terfikir pasal sex dengan dia sebelum ni.dia pun makin berani,cuba menaikkan nafsu aku dengan meraba raba batang ku,aku membalas "jemputan dia".

Aku pun mengusap pipi nya dan cakap,maafkan saya kalau saya buat benda ni keatas awak.Dia faham,Dia seperti merelakan tubuhnya dimamah oleh aku.

Aku mulakan dengan mulutnya.Aku kucup beberapa kali sampai dia rimas.Dia mengerang kesedapan.Sambil aku bercium jari jemari aku gatal merayap ke payudaranya,dapat ku rasa putingnya yang dah mengeras macam buah anggur tu.

Aku pun tarik mulut aku dan cakap yang aku nak buka baju dia.Dia mengangguk,rela disetubuhi oleh ku.

Aku cuba jadi gentlemen,secara perlahan aku buaka bajut shirt nya,nampak lah buah dada nya yang mengeras tu,coli dia pun macam dah nak putus,Aku bukak cangkuk coli nya.Buah tersebut macam hidup,melompat kluar dari kulitnya.aku jilat sepuas puasnya,ini ;lah permata setiap lelaki.aku buka seluar aku pual.Dia melihat dengan tajam.

Dah tegang dah massa tu.Aku cepat cepat suakan batang ku ke mulutnya.dia tak menolak.Dia mengulum sekejap saja.Pasal aku kata aku nak jelajah gua nya.dia senyum.dia kata teruskan.

aku pun benamkan mulutku ke pantatnya.dia mengerng kesakitan keras=na aku gigit kelentitnya.dia kata "ahhh perlahan sikit, takut berdarah"aku tak hiraukan permintaan tersebut.terus dengan kerja tadi.

dia terlonjak sambil mengerang kesedapan.Air mazinya terpancut,dia climax,aku terus hirup air tersebut.dia sempat angkat muka dah senyum pada aku.Aku angkat beg aku tadi,letak bawah papan punggungnya.

aku pun melutut.aku geselkan kepala kote ku ke bibir pantatnya.dia menggeliat.aku terus terjah batangku ke dalam lurahnya.dia terkejut pasal dia masih ada dara.aku dayung dengan perlahan.sempit pasal dia masih dara.umur baru 16 thn.

dia kata batang aku besar sangat samai dia tak boleh nak tierima nya.aku teruskan dayungan. Batangku ku tusuk d=sedalam yang boleh.Aku jumpa daranya.Dia minta belas kasihan dari pada ku.aku endahkan permintaannya.terusaku tusuk dalam dalam. prak,aku rasa ade benda koyak, dia spontan menjerit kesakitan,aku tutup mulutnya, dia merengek kesakitan. air matanya meleleh jatuh ke pipinya.

aku rehat sekejap.biar darah dara nya kluar sekejap.Aku teruskan adegan tadi,aku kata aku nak pancut dah,dia kata pancut saja lah,aku pun pancu lah dalam lurahnya.dia kata ade benda panas masuk dalam pantat dia.aku kata itu air mani aku.dia senyum.aku nampak air mani aku kluar dengan darah pantatnya.dia kata dia sedih pasal dah hilang dara.

Tapi lepas tuh pintu diketuk orang.aku tak tau apa nak buat.aku pakai baju dan buka pintu.awek tu pun dah siap pakai baju dah.mak ddia datang nak tengok aku buat apa.aku relax aje..itulah pengalaman aku yang pertama.smpai sekaranag aku masih contact ngan dia.

~aku post entri ni sbb ahfatt dah x melucah lagi, Kawie plak dh lame menghilangkan diri oleh itu aku rase sunyi dialam blog tanpa kelucahan dorang ni..
~aku lame x b.erblogging sbb wireless modem aku terbakar. TM Net mengambil mase lame sgt nk tukar yg lain..sori kwn2..lame x p blog korang..insya Allah aku terjah nnti...

Saturday, February 27, 2010

Tips Menghapuskan Love Bites...

Posted by hisham at 10:07 PM View Comments
Salam semuanya, love bites atau gigtan cinta mmg sudah menjadi satu kelaziman dulu kini dan selamanya. Pasangan yg bercinta atau pasangan yg sudah berkahwin ade mengamalkan love bite ini.

Kebiasaannya love bites ni di buat di leher dan ada juga dimerata tempat, tempat-tempatnya, korang fhm2 sndirila yer...aku segan nk tulis ni...

Ada pasangan yg memberikan love bites sbg tanda kasih dan ada juga sbg cop mohor menandakan pasanganya itu sudah berpunya dan sukarlah pasanganya itu hendak berfoya-foya dgn wanita atau lelaki lain.

Gigitan cinta atau love bites ni boleh dihilangkan dgn kadar segera, caranya ialah dgn mengambil bawang putih, potong sedikit dihujung bawang tu dan gosok atau tonyok pada bahagian2 yg kena gigit tu..tonyok atau gosok berulang-ulang sampai setengah jam atau lebih bergantung pada tahap kekuatan gigitan tesebut. Gosoklah sampai perit ataupun melecet bagi mencapai tujuan anda  maka dgn ini anda bolehlah melepaskan diri dari pandangan umum.

Saudara kawie berpendapat dgn menyapukan sedikit minyak cap kapak dan ditonyok dgn bawang putih boleh mempercepatkn lagi hilangnya kesan love bites itu manakala Saudara Zalie @ Luffy mengatakan, dgn menggunakan colgate pun boleh menghilangkan kesan love bites itu., agak-agaknya dorang berdua ni mmg pakar lah..sungguh tinggi ilmu dorang ni...tak tercapai oleh akal ku.

Tujuan aku buat entri ini bukanlah aku nak mengajar korang berbuat perkara yg tak senonoh tetapi aku nak meringankn beban korang dgn perkara yg korang buat tu.

~bile gosok ni,,mmg pedih, tapi hasilnya..lumayan....

Thursday, February 25, 2010

Untuk Orang Yg Aku Amat Sayangi...

Posted by hisham at 1:00 PM View Comments
Salam semuanya..clip video ni xde nyanyian, hanya gitar yg bernyanyi seolah-olah ade vokal..ini bukan minus one atau karaoke..clip ini ala-ala classical..rythm dan fungsi lead sbg vokal...instrumental

Lagu ini dari kumpulan MUSE dan tajuk lagunya Unintended, lagu ni mula2 aku dgr dulu pd awal thn 2008, tercetusnya aku nk post clip ni setelah aku mendengar dari blog Cik beautifulroseazie...ok x aku edit clip ni..jenuh aku cari image2 yg sedih ...




Clip ni aku tujukan pada org yang aku amat sayang sgt...al-maklumlah tak lama lagi aku nk kawin..byk kenangan yg indah2 aku dgn dia...cukuplah tu..kang aku nangis kang....

~susahlah aku nk menggatal lagi ngn awek BBN...huhu
~sakit jari nk main lagu ni.....hahahaha
~tali gitar baru beli...haha

Monday, February 22, 2010

Maharaja Blogger Yang Sempit..

Posted by hisham at 10:00 AM View Comments
Assalamualaikum w.b.t.. aku tertarik hendak membuat sedikit coretan tentang Maharaja Blogger yang mengatakan Wardina Safiyyah anasir PAS di TV3 di blognya. Aku rasa tidak adil hendak mengatakan sedemikin tambah lagi banyak surat khabar telah mensensasikan cerita ini.

Wardinah berjumpa dengn Tuan Guru Nik Abd Aziz adalah atas permintaan kerajaan negeri Kelantan, di mana beliau telah diundang sebagai salah seorang panel dalam program Hari Hiburan Islam yang berlangsung di Kota Bharu Mall (KB Mall) pada 14 Februari lalu dan tiada langsung kaitan dengan politik. Maharaja Blogger memang mengakuinya tapi Maharaja blogger mengatakan bahawa Wardinah adalah musuh dlm selimut, bererti Wardinah dan PAS mempunyai agenda yg tersendiri dan secara tidak langsung ada agenda politik.

Wardinah turut menyeru semua kerajaan negeri membuat program seperti mana yg di buat oleh kerajaan negeri Kelantan ini. Aku mmg akui kerajaan negeri2 lain pun ada membuat program2 spt ini. tapi maharaja blogger mengaitkan dengan TV3 pula, beliau mengatakan bahawa TV3 tidak mampu hendak membuat program2 berbentuk islam sepenuhnya kerana didalam masyarakat yg berbilang kaum amatlah tidak sesuai utk dilaksanakan, persoalannya?? adakah Wardinah menyeru TV3 membuat program2 yg sebegini, beliau hanya menyeru kerajan2 negeri shj..jadi, pasal apa yang maharaja blogger ini melatah sangat.

Dato Siti Nurhaliza dan Dato K pun ada berjumpa dgn Tuan Guru Nik Abd Aziz dan ramai lagi Artis berjumpa dgn beliau, adakah ini bermakna artis2 ini adalah ahli PAS?.Maharaja Blogger, fikiran anda amatlah cetek dan dangkal. Kalau benarpun Maharaja penyokong BN tak payah lah nak bising2 dan membuat ulasan-ulasan yang bodoh lagi sempit. Adakah sudah menjadi selebriti tidak boleh berjumpa pembangkang?..dimananya demokrasi...

Saranan PM kita denagn Slogan Satu Malaysia tidak akan kesampaian jikalau terdapat banyaknya manusia2 spt Maharaja Blogger dan demokrasi di Malaysia akan hancur. Parasit2 spt inilah yang memburukkan nama Malaysia dimata dunia...sekian.

~maakan aku wahai Maharaja Blogger...huhu

Sunday, February 21, 2010

More Than Words versi Gediq...

Posted by hisham at 9:00 AM View Comments
Assalamualaikum w.b.t...lagu dibawah ni aku jamming kt umah kawan aku kt area umah aku jugak. Lagu yg kita org jamm ni lagu More Than Word dari group Extreme yg amat popular diawal 90an dulu. Lagu ni juga penah dinyanyikan semula oleh group Westlife dan yg terbaru dari Frankie J dgn gayanya yg tersendiri..



Lagu ni dinaynyikan oleh Mr.Deanz, lagu ni versi gediq kami...yg bertanduk tu Mr.Funkafullo, yg setan merah dibelakang kerusi tu tidak diketahui dari mana datangnya...masih misteri bg kami...masih manghantui kami hingga kini...

~clip ini ditujukan kpd semua student2 kita yg berada didalam dan luar negara, dan para2 bloggers semua..luv u all....
~sori lagu ni laju sgt dan byk terkucilan berlaku...

Thursday, February 18, 2010

Poyos Instrumental @ Skt Mental..

Posted by hisham at 11:00 AM View Comments
Salam semuanya...cadang aku nk nyanyi sbb didesak oleh dua org gadis yg keduanya bernama Fika..mrk ialah Fika a.k.a shapikapikabon dan  Fika a.k.a Lumut tapi x jadi sbb suara aku sengau la...malu ler...ni yg kt bwh ni aku main gitar pun byk tersasul dan terkucil, panic agaknyer dpn kamera wlaupun xde org, aku panic dgn diri aku sendiri..sorila yer byk salah note...



Lagu yg aku main ni intrumental medley...lagu Bouree oleh John Sebastian Bach, lagu Cry oleh Joe Satriani, lagu Rhandy Rhodes gitaris Ozzy Osbourne, lagu Love Story oleh Nino dan last skali lagu tema dari filem GodFahter.. byk kesalahan note...panic la...

~untuk kedua Cik Fika...insya Allah aku nyanyi nnti ...
~latihan penting..xde latihan cmnilah jadinya..terkucil..so, ape jua bidang skalipun latihan tu pnting..termasuk latihan bersenggama...
~nk dgr audio yg baik pkai headphone..kalo leh pkai yg sony punyer...hehe
~tenet dikawasan aku mmg teruk tambah plak dgn kesibukkan aku..maafkan aku kwn2 sbb x p blog korang nk reply komen kt blog aku pun mls ..nnti aku p blogrunning ok...tq sume 

Saturday, February 13, 2010

Entri Suka2...

Posted by hisham at 9:24 AM View Comments
Dalam entri2 aku sebelum2 ni jarang sekali aku membuat entri2 yg berunsur kelucahan, aku mempunyai byk koleksi lawak lucah tapi aku tidak publishkan krn aku berpendapat ianya tidak lawak dan lucah hingga aku sndiri tidak ghairah dan nk gelak pun susah, oleh itu aku lebih suka membuat entri2 yg berbentuk perbincangan, informasi, luahan hati aku dan isu2 semasa dan aku nk kekalkan blog aku dgn entri yg sebegini.

Okay, berbalik apa yg aku nk bgtau ni, ade org yg begitu ghairah dan bernafsu dgn entri aku dan ade pula yg bernafsu tapi nafsunye tersekat-sekat dan ade yg lansung tak mempunyai nafsu.

Kepada mrk yg bernafsu ni, korang memang kuat nafsu, hebat dan mempunyai penyakit mcm Tiger Wood iaitu sentiasa dahagakn sex, mereka2 inilah yg selalu dtg blog aku dan memberikan komen tanpa mengenal penat lelah semata2 nk memuaskan diri dan ingin mencari kepuasan atau sekadar buat2 puas....

Kepada mereka yg membaca sepintas lalu ataupun sambil lewa, tgk tajuk, tgk pangkal entri dan hujung entri tapi memberikan komen, mgkin mereka2 ni nk ambik hati aku jer..aku ibaratkan dorang ni seperti melakukan persetubuhan pra matang yakni, dorang ni cpt klimak  x smpai seminit dh tewas..baru bukak suar cawatpun dh terpancut dan lagi mrk ni gelojoh ketika melakuknnya..tanpa pemanasan ataupun intro..main rodok jer..

Kepada mereka yg membaca secara senyap(silent reader)tanpa meninggalkan komen, aku ibaratkan mrk sepeti melakukan persetubuhan tanpa ejakulasi dan mungkin juga dorang ni beronani

Kepada mrk yg tersinggah ke blog aku secara sedar atau tidak tanpa membaca dan memberikan komen aku ibaratkan dorang ni mengalami masalah mati pucuk ataupun Erectile Dysfunctional, menopause ataupun andropause

Kalo korang sume nk layan entri2 yg mempunyai kelucahan yg penuh kesopanan dan ketatasusilaan sila lah kunjungi blog Kapten Luffy @ Ahfat dan Kawie2020, tapi kalo korang nk jadi sewel dan nak membangkaikan diri korang kunjungilah blog Bonekaxsakit @ AKU OWRNING...pasti korang x sakit..

~pesan aku...fikirlah secara positif dan ini adelah entri gurauan...ampun dan maaf !!!
~pesan aku lagi..biar mati adat jangan mati pucuk...
~aku bz la dh 4 hari x on9..nti aku terjah blog korang eh...insya Allah

Monday, February 8, 2010

Uniknya Angka Tujuh...

Posted by hisham at 8:01 PM View Comments
Salam semuanya...uniknya angka tujuh ni, ini aku senaraikan apa yg aku tahu hal2 yg berkaitan dgn angka tujuh...
 
 
  1. Sa'i..berjalan atau berlari-lari kecil antara bukit Shafa dan Marwah sebanyak 7 kali ketika melakukan ibadah haji @ umrah
  2. 7 anggota badan wajib menyentuh lantai ketika solat
  3. 7 anggota badan wajib disucikan ketika berwudhuk
  4. Surah Al-Fatihah mempunyai 7 baris ayat
  5. 7 hari dlm seminggu
  6. 7 keajaiban dunia
  7. 7 lapis bumi dan 7 lapis langit
  8. 7 kali tawaf di Kaabah
  9. 7 mubin(berhenti) dlm pembacaan Yassin
  10. 7 jenis wajah mayat didalam kubur muslim
  11. 7 warna pelangi
  12. 7 nota muzik
  13. Dalam setahun ada 52 minggu, 5+2=7
  14. Nombor 1 hingga 10, kita campurkan nombor2 yg ganjil ..1+3+5+7+9=25, 2+5=7
  15. Adik beradik aku menpunyai 7 org kesemuanya..haha
Nabi Yusuf a.s telah mentafsir mimpi Firaun.: "Dan raja berkata, 'Aku melihat dalam mimpi tujuh ekor lembu yang gemuk, dan tujuh yang kurus memakan mereka; dan tujuh tangkai bijirin yang hijau, dan tujuh yang lain kering. Wahai pembesar-pembesarku, putuskanlah kepadaku mimpiku, jika kamu adalah penghurai-penghurai mimpi.'

Kalau mekahirkan anak dalam 7 bulan..anak itu digelar..tak cukup bulan...hehe, dan utk kakitangan awam Cuti Rehat Khas(CRK) 7 hari shj dalm setahun,

Ada sesetengah berpendapat dunia mempunyai 7 lautan dan 7 benua..betul ke?

~Ade sesiapa nak tambah...?? ..

Saturday, February 6, 2010

The Two Of Us...

Posted by hisham at 9:17 AM View Comments
Salam sumenye..actually,jarang aku post gambar aku sendiri kat entry-entry aku sebelum ni. Gambar ni diambil oleh Bro Kawie ketika aku berhenti mkn di kedai mamak di Rawang tapi sblm itu, kami bertiga ade berjumpa dgn blogger Ahfatt a.k.a Kapten Luffy di Ampang Point sambil melepak di kedai mamak, borak2 sampai lebam lidah, aku post pic ni bkn ape..aku rase pic ni menawan sungguh terutamanye adik Daus a.k.a Boneka x sakit...so cute...huhuhu..
 
Untuk makluman sume,,adik Daus ni bloggers popular dan paling gebu diantara bloggers jantan2 yg lain.. cube korang tgk pipi adik Daus ni..gebu tak?..comey tak ? mmg sedap kalo cium ni..bkn aku yg cium la..tp aweq2 kt luar sane...hehe

Gambar ni telah di edit dgn jayanye oleh Cik Nurul Shafiqah a.k.a shapikapikabon...ape yg die edit aku x tau la..tp aku tgk pic ni..lain plak, muke kami bersih jer,.kedut xde, jerawat xde..urat2 kt tgn aku pun xde. .urat2 boneka mmg xde sbb dia gebu..urat2nye telah ditenggelami oleh daging2 die yg tumpat dan jitu tu...pergh !!..tebal daging die. Aku nmpah muda la..mcm pas amik SPM je..Adik Daus plak cam baru abis UPSR jer....

Dalam pic ni bibir kami merah merekah bak delima setelah diedit oleh Cik shapikapikabon..tp hakikatnyer bibir kami lebam akibat dibakar oleh rokok2 yg tak bertanggung jwb, adik Daus ni mmg kuat merokok tapi aku xtau la rokok hidup die amik ke tak..ade gak die cube meramas2 punggung aku..tapi aku wat dek jer..aku tak teransang tp seram gitu..tangan kanan beliau sungguh nakal..nak je aku patah2kn..tapi apekn daya..aku pun tergoda...hahahaha...sekian


~FYI boneka tak merokok..beliau pernah berkata.."katakan tidak pada rokok "...
~Sepatutnya tajuk entri ni ialah Aku Dan Si Gebu..tp aku luper mase publish xdi..
~Uhubbuki ya shapikapikabon..syukron jazilan...

Friday, February 5, 2010

Jarum jam pukul 10.09 @ 10.10 mengapa?

Posted by hisham at 2:00 PM View Comments
Salam sumenya, perasan x korang yg iklan2 jam di majalah mahupun di suratkhabar jarum jam menunjukkn pukul 10.09 ataupun 10.10..kalo korang x caye korang blh siasat sendiri..

Aku tak pasti kenapa, tapi aku telah membuat andaian sendiri dgn mengatakan bhw jarum2 jam tersebut berada dikedudukan spt yg di sebut diats kerana menghargai jasa2 org yg mencipta jam tersebut, dimana saat itu jam masih blm dicipta,dan manusia yg pertama mencipta jam berasal dari Swiss dan beliau telah berjaya menentukan pukul berapa ketika itu iaitu pukul 10.09 atau pukul 10.10 ...Wallahualam..


 


~taida fakta yg mengesahkannya...tapi dari segi permahaman aku shj dan susah buat jam ni..

Thursday, February 4, 2010

Nuffnang oh Nuffnang..halal ke??

Posted by hisham at 9:15 AM View Comments
Salam sumenyer....utk pengetahuan korang aku mempunyai akaun nuffnang, dulu mase dgn blog lame aku , aku x masukkn nuffnang, mase tu aku berblogging bkn utk mndapat keuntungan..atau lebih tepat lagi Non Profit Organisation. Sekarang blog baru baru aku ni aku masukkn nuffnang..itu pun aku masukkn 2 bulan yg lepas..tujuan aku memasukkan nuffnabg adelah kerana aku nk tau bilangan unique visitors..bkn sbb keuntungan.

Adekah wang hasil dari nifnnang ni halal?.kekadang aku tgk ade gak iklan nuffnang ni mengiklankn air yg memabukkn...tp bkn kt blog aku la..tp blog org lain..mase kite isi borang survey nuffnang, ade tnye kite..sameade kita nk mengiklankn rokok atau product yg mengandungui alkohol...btl kan? bagi yg muslim..dorang mgkin kate tidak...tp bg yg bkn islam..nufnang kt blog dorang slalu kuar iklan arak..

 Jadi..adekah wang pemberian nuffnang tu halal atau tidak?..

Sepuluh orang yang dikutuk Allah mengenai arak :-
  1. Pembuatnya,
  2. pengedarnya,
  3. peminumnya,
  4. pembawanya,
  5. pengirimnya,
  6. penuangnya,
  7. penjualnya,
  8. pemakan wang hasilnya,
  9. pembayarnya
  10. dan juga pemesannya.” (Hadis Riwayat Imam Tirmidzi)
~pendapat aku adelah haram...
~wang yg haram blh digunakan,,tp guna buat jamban,jambatan ke..mcm duit ASB gak...Wallahualam
~aku ade 2 hp...dan ade dua number...tp disbbkan masalah yg aku hadapi..aku pecah2kn kedua hp tu...skang ni aku xde hp...pdn muke aku...demi Allah aku dh hancurkan kedua hp aku..

Wednesday, February 3, 2010

Pada sahabat2 bloggers aku..

Posted by hisham at 9:13 AM View Comments
Salam sume sahabat2, tugas aku semakin sibuk dan sibuk. Pergi pagi blik malam., aku x punyai follower yg byk, biar sikit tp slalu tejah blog aku dari follower beribu tp yg dtg berpuluh jer, folower tegar aku lebih kurang 50 ++ je, aku pnah biarkn entri aku selama satu hari tanpe wat blog walking kt blog2 yg salau dtg blog aku., yg dtg 50++ alhamdulillah..trm kasih kt korang..moga korang kaya cepat..aminnn


Tujuan aku wat entri ni..aku nk bgtau..kalo korang ade entri baru..bgtau aku kt YM atau kt cht box..tp ni adelah khas utk sahabat2 aku yg slalu komen aku jer..aku wat cmni sbb aku keja balik mlm, so aku xtau yg korang ade post baru..dan mgkin juga aku terlepas pndang..maklumlah aku ni dh semakin tua..


Aku juga akan buang follower widget x lame lagi dan aku akn buang link2 blog kt blog list aku yg x aktif..menyemak je..sbbyer aku x dihargai..dan aku juga akan mengomen blog org yg komen aku saje..aku wat blogwalking kt blog2 yg dtg blog aku saje, dan pade sape2 yg selalu dtg komen blog aku, tp aku x dtg blog korang, aku mnta maaf byk2..maafkan aku yer...

~InsyaAllah pd bln 4 akan dtg aku akn berkawin..sume dijemput hadir..wajib hadir kalo dijemput tu adalah satu tggung jwb sesama islam
~aku akn mencari bloggers jantan plak utk blog list aku..tp tu bkn bermakne aku GAY..nafsu serakah aku kt aweqs2 je...meowwwww...



Monday, February 1, 2010

sms dari seseorang yg aku syg..

Posted by hisham at 9:32 AM View Comments
aku kecewa...seseorang telah meninggalkn aku...pergi merantau ke eropah..

~blog ni di-privatekn dari pagi xdi dan baru dibuke semula sebentar xdi...maaf..

Tuesday, January 26, 2010

Fender vs Gibson...

Posted by hisham at 9:33 AM View Comments
Fender dan gibson...2 jenama gitar yg sering digunakan oleh ramai gitaris yg trkemuka dan tidak trkemuka..
baik di malaysia mahupun diluar msia.Ini ada serba sedikit dan ringkasnya tentang Fender ni..Gitar fender dicipta oleh Clarence Leonidas Fender atau Leo Fender pd thn 1950an di California..Ada juga alatan lain yg diciptanya.tp yg paling menyerlah adalah gitarnya..ade fender stratocaster,telecaster,jaguar,jazzmaster..dan lain2.Gitar fender ni ade 21 fret..pendek la skit dari gibson..



Ini ada beberapa Gitaris yg aku MINAT yg mggunakan fender ialah.Ritchie Blackmore(deep purple,rainbow).eric clapton,david gilmour(Pink Floyd),Mark Knoffler(Dire Straits),jeff Beck,jimi Hendrick,Stevie Ray Vaughan dan Yngwie Malmsteen..Setahu aku yg paling famous ialah fender Stratocaster, ramai guna fender ni trmasuk Yngwie,tapi mamat ni neck dia dh ubah,,scalellope,mcm melengkung skit kt fretboard tu.Kurt cobain plak guna fender jaguar dan mustang,Kurt cobain ni bkn bagus sgt main gitar tp dia byk idea.Aku minat btl fender kepala kapak ..x pun fender reverse headstock..kepala ke atas,nampak ganas sikit.Gary Moore wlaupun dia slalu guna Gibson tp dia ade satu gitar sampingan yg aku suka..iaitu fender telecaster.Biasanya gitar fender ni ade 2 jenis di bahagian necknya..satu maple neck dan satu lg rosewood neck..pendapat aku rosewood neck ni sound die keras dan tebal skit berbanding maple neck.Gitar Fender ni diperbuat dari dua jenis kayu pokok,body mahogany,neck maple ataupun ditambah dgn rosewood...





Okay ini serba sedikit ttg gitar Gibson,Gitar gibson dicipta oleh Les Paul @ Lester William Polsfuss pd thn awl 1950an di Nashville.Gibson mengeluarkan berbagai jenis gitar Gibson diantaranya ialah,Gibson Les Paul,Explorer,SG,Flying V dan ES series.ES series ni slalunya gitaris blues slalu pakai.Gibson ni mmpunyai 24 fret bar berbanding Fender 21 fret bar je.Gitar Gibson ni diperbuat dr sebatang pokok dari body sampai ke neck tak mcm fender,body kayu lain ,neck kayu lain,yg bestnya gitar Gibson ni ada yg double neck,neck atas 12 tali,neck bwh 6 tali...hehe...msti syokkan..

Antara gitaris yg aku minat yg mggunakan gitar Gibson adalah,Slash dgn Lespaul,Mathias Jabb(scorpion) Explorer,james hetfield(metallica) Explorer n Les Paul,Kirk Hammet,Jimmy Page(Led Zep),Gary Moore,Randy Rhoads,Toni Iomy,BB king,Chuck Berry,dan ade lg..tp,aku lupe la..hehe
Gitar Gibson ni berat berbanding Fender..body nya tebal..sound pun tebal..

Aku pernah mmpunyai gitar Gibson Les Paul Goldtop re-issued yg aku beli kt Woh Fatt di Jln silang KL..tp aku bli 2nd hand la pd thn 1998.hargenya RM7,545..tapi pick-upnya aku tukar jenis Seymour Duncan.Slash byk pakai gibson goldtop utk goreng lagu Estranged,sweet child o'mine n Godfather theme dll,tp gitar tu kna kebas.yg kebasnya gitaris kumpulan ACAB,megat namenya..report polis sume dh buat,gitar,Marshall amp,gadjet sumenya lesap...yg tggal hanya gambar je...yg aku ade skang hanyalah acoustic gitar je...

Dulu aku ade main di Pub kt Damansara,tapi aku main dgn band lain..band sifu aku,part time je...selain tu aku ade band sendiri name band tu SEVEN..tp aku sibuk dgn hal lain.aku tggalkan band tu,lagipun vokalis aku tu ijan(neves)x ska rock kapak...aku plak minat giler..aku ngan dia berlainan mahzab muzik..so..aku tarik diri..dulu SEVEN skang jadi PRETTY UGLY...akhir kata,a guitar is a human soul,speaking with just six strings....

~Shapikapikabon dan  Lumut ade mnta aku wat lagu atau nyanyikan mane2 lagu utk student U kt Msia ni..tp aku xtau lagu ape..n xtau sape yg nk nynyikan lagu tu nnti..dan SiPutihPurple plak mnta aku wat lagu More than word nyanyian Frankie J, tapi aku suke lagi yg ORI punye yakni kumpulan Extreme iaitu penyanyi asal lagu More Than Words ni dan Ezzati plak nk aku wat lagu dari Michael Buble..tol ke aku eja ni...hehe
~ni entri dari blog lame aku...xde idea la...



Monday, January 25, 2010

Pada bloggers kite kat Oversea...

Posted by hisham at 9:28 AM View Comments

Sori..suare aku x sedap, so aku humming je. Nasihat aku kt korang study elok2 n jaga tingkah laku...


 Klip lagu ni aku tujukan pada bloggers kite yg study kt Mesir :
                                                                                                                                                                  

Lagu ni juga aku tujukn pd bloggers kite yg study kt New Zealand :
~Fika Si Lumut bakal saintis ..ye ke saintis, aku main belasah je ni..

~SiPutihPurple bakal saintis ..ni pun same...aku x pasti..

Lagu ni juga aku tujukn pd bloggers kite yg study kt England :
~ Joegrimjoe bakal jurutera           

Lagu ni juga aku tujukn pd bloggers kite yg study kt Australia :
~Fairy lily link putih bakal ,,,bakal ape ek..xtau la plak...hehe



p/s-aku main lagu dlm keadaan x selesa..xde kusi tuk unplugged..aku dok kusi otopedik, jadi maafkan aku kalo aku main x btl..
~nama2 yg bertulisan merah ade link blog dorang...sekian..

Friday, January 22, 2010

Mari Mengemut...

Posted by hisham at 9:15 AM View Comments
SENAMAN kemutan dilakukan dengan mencengkam otot pembukaan lubang kencing dan dubur atau mencengkam otot lantai pelvis. Dalam erti kata lain, ia seperti menahan kencing atau membuang air besar.

Senaman ini jarang dilakukan secara sengaja dan jika dilakukan, kebiasaannya dalam keadaan tertentu saja. Jika dilakukan sama ada oleh lelaki atau wanita, mereka berasa kurang selesa.

Lelaki akan terasa dubur seperti tersekat dan jika membuang air besar akan terasa seperti sembelit. Jika menghidap buasir, ia lebih menyakitkan.
Bagi wanita, mereka akan rasa terangsang pula, terutama jika kedua-dua paha dirapatkan. Tetapi, jika paha direnggangkan sedikit mungkin rasa terangsang itu kurang atau tiada.

Amalan mengemut ini ada kebaikannya. Bagi lelaki, kemutan dapat membina otot benteng pangkal zakar dan memadatkan pangkal zakar serta menolak pengaliran darah ke hujung zakar menjadikannya lebih padat dan besar.

Bagi wanita pula, ia boleh menyempitkan pembukaan faraj supaya angin tidak keluar masuk ketika wanita berkenaan bergerak sewaktu melakukan persetubuhan.

Apa yang pasti, senaman kemut dapat membantu melangsingkan otot kemutan dan mengeratkan hubungan silaturahim dengan pasangan. Malah, hubungan seksual menjadi lebih seronok dan lebih merangsangkan.

for ladies....exercise ni bagus supaya dah tua nnt tak le ada masalah incontinence - dimana bila otot dalaman dah tak kuat, kalau bersin ke batuk ke, boleh kuar air kencing, i.e. air kencing meleleh je lah...bukan setakat nak bagi sedap kat suami je....

~bg kaum pompuan senaman ni elok korang wat 10minit sblm tido n bgn tido...okay..kasi cengkam secengkamnye...haha

Wednesday, January 20, 2010

Aku tumpang bahgia -Myzarah

Posted by hisham at 9:14 AM View Comments
Semalam aku ber YM sekejap dengan Jard... Dia ade cakap nak minta aku ajar seseorang ni bermain gitar bagi mendendangkan sebuah lagu dari filem "Papadom" spt entri ini. Masalahnya mamat yang sorang ni memang tangan bangku, tak bleh main gitar... Mamat ni cuma pandai main bende lain je menggunakan tangan die tuh...hehe.

Bila aku balik keje, aku dok dengar mamat ni dok menyanyi lagu Mia Sarah kat bilik air... ok gak dia dah tahu lirik lagu nih dan melodinye sekali. Selepas semayang maghrib tadi, aku cakap ngan mamat ni aku nk cari kord gitar  lagu yg die nyanyi tu dan nak rakam suara dia sambil aku main gitar..

Tapi hampeh, mamat ni x nak, malu... kata suare x sedap ar.. macam2 alasan dia kasik. Penat aku pujuk die dan akhirnya die bersetuju nak meSUMBANGKAN suara die tuh...



Jard, ko kene belanja aku wei, aku x kira, walaupun aku x ajar die main gitar cam yg ko nak, tapi aku berjaye memujuk die menyanyikn lagu ni utk ko, die menghafal lirik ni dgn gigih, tapi bile rakaman ni dibuat, lirik lagu ni tetap kt tgn die..ni membuktikan bertape kuatnyer aura ko pade die Jard..jgnlah ko persia-siakan hidup die...meowww..

ini adalah video rakaman yang tanpa sebarang editing(instant clip)... kalau sound x bagus, mahap je lah coz kitaorg x de equipment yg canggih2 nih... hehe

~aku tumpang bahagia kalo dorang ni bersatu.. tambah lagi dorang ni mmg same2 gersang...
~kalo nk sedap dgr gunakanlah headphone baru suare kawie cam aflin...hehe
~REPLAY UTK AUDIO YG LEBIH BAIK dan TAK SANGKUT2...


Monday, January 18, 2010

Sila Amalkan...please !!!

Posted by hisham at 9:02 AM View Comments
Amalan dibawah ini tidaklah dirasakan lucu atau lucah, tetapi sebagai panduan hidup sebagai umat islam di muka bumi ini, Insya-Allah. Ramai orang merasakan dirinya cukup bagus dengan banyak amal ibadahnya, sedekahnya dan lain-lain tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.

Syaidina Abu Bakar R.A pernah hendak menyembahyangkan jenazah si polan, tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan jenazah itu. Lalu disuruh orang membukanya.

Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala jenazah tersebut. Syaidina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk dibunuhnya. Tetapi ular itu dapat berkata-kata, Katanya " Apakah salahku kerana aku telah diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan. " Diselidiki amalan sipolan itu semasa hayatnya jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya apabila membuang air kecil.

Untuk kaum lelaki, apabila lepas membuang air kecil, disunatkan berdehem dua atau tiga kali supaya air kencing dipastikan keluar kesemuanya. Lepas itu urutlah batang dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi airkencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sesucinya.

Untuk kaum wanita pula, apabila membasuh kemaluannya, pastikan dicucikan bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan airsemata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.
  • byk2 seksaan didalam kubur adalah org yg tidak menyucikan dirinya dr hadas kecil..
  • bkn susah pun nak laksanakan tugas kecik ni, nak tulis pakai tangan pandai plak... hehe.
  • entri ni aku re-posting dari blog lame aku. Sumber dari Pusat Islam.

Saturday, January 16, 2010

Asal Usul seluar dalam...

Posted by hisham at 9:00 AM View Comments
 kisah ni brmula pd abad ke 17, dimane ketika itu tarzan mnjadi sebutan masyarakat dunia kerana kehebatan bersahabat dgn binatang didalam hutan belantara,semua binatang takut kpdnye melainkan ikan keli dan ikan puyu je berani,sbb itu tarzan jarang mandi sungai,,dia selalu mandi laut je..tp lokasi hutan yg didudukinye jauh dr laut maka dia curi2 jugak la mandi di sungai itupun skejap je...

Dia takut sgt anunye digigit atau disengat ikan keli..manakala ikan puyu pula ska mggigit telornye...tu yg dia phobia ngn 2 jenis ikan ni,tarzan ni kategori manusia degil jugak la..dh prnah kna sengat,kena gigit tp dia mndi gak kt sungai tu..bila dh kena sengat dan gigit,ape lagi bengkak la anunye tu..bila bengkak dia suruhla monyetnye sapu mnyak gamat sambil monyetnye blowjob anu tarzen...

Pada satu hari diwaktu malam lagi gelap,Tarzan teringin sgt mndi sungai krn dia pn dh lame x mndi...last dia mndi ketika dia jatuh dlm paya ketika sedang bergayut dari pokok petai ke pokok ketapang..habis satu badan kotor dan berbau busuk akibat terjatuh dlm paya trsebut..paya tu sebenarnye tmpt lepak buaya dan badak sumbu..dia pn pergi la nmndi kt sungai..tu yg kna sengat tu.

Okay berbalik pd citer yg tarzan teringin nk mndi kt sungai ni...dlm gelap gelita perlahan2 Tarzan sambil ditemani oleh monyetnye pergi ke sungai..monyetnye x mndi tp sbg pemerhati je..tarzan pn mandi sambil ketakutan,tp kali ni tarzan x mandi bogel..dia mndi pakai suar dlm..suar dlm yg diperbuat dari campuran kulit kayu dan daun pisang..ini sume hasil kreatif monyetnye.

Walaupun tarzan pkai suar dlm tp dia tkt gak kna sengat.sakit ooo..tp kali ketakutannye agak kurang la sbb dh ade suar dlm walaupun blm teruji lg keberkesanannye.Ketika sdg mndi tarzan pn nmpak kelibat ikan laga..ikan laga ni tarzan suka sbb dia tidak mngigit dan menyengat tapi hanya menyonyot..tu yg Tarzan ska tu..hampeh punye Tarzan!!..

Sedang ikan laga tu menuju ke arahnye,,tiba2 dia trnampak kelibat ikan puyu dan keli yg juga sedang menuju ke arahnye,tp kali Tarzan ada keyakinan skit sbb ade suar dlm.Tarzan hnya memerhatikan je keli dan puyu mngigit n mnyengat anunye..Tarzan x merasa ape2pn...dlm hati Tarzan berkata"..mmg power la suar dlm ni..x dpt dia gigit aku"..

Oleh krn tarzen mnjadi perbualan hangat ketika itu, maka suar kayu tazen tlh mnjadi trend fesyen ketika itu. Tapi diubah suai utk trend mase kini...wasalam.

~entri dari blog lame aku...hehe..


Sunday, January 10, 2010

About UnReStmInD

Posted by hisham at 9:59 PM View Comments


Salam..kt entri ni aku nk bercerita serba sedikit ttg kisah aku mula berblogging dari mule sehingga skang. Aku mula berblogging pada bln June 2007..tapi aku hanya daftar je dahulu..aku serius pada bln Sept 2007. Nama yg aku gunakan pada mase tu Unrestmind juga.

Entri2 aku byk berkisar ttg politik dan isu semasa dan aku lebih cenderung menghentam kerajaan dari memuji. Rakan2 blogger aku yg lain terdiri dari bloggers politik yg hebat2 spt, Rocky'bru, Tukar Tiub,NurAflah, Kickdefella, Penarik Beca,Husin Lampoyang.dan ade lagi tp aku x beberapa follow sgt..dan nama2 yg aku sebutkn xdi pun bknlah rakan yg sebenar tp rakan dialam maya shj..yakni sehaluan dgn ideologi aku, cuma Blogger Tukar tiub saje aku ade bersua di Ampang beberapa kali.

Blog aku yg lame ni terpakse dibiarkn bersawang dan hampir sume entri2 yg ade unsur politik aku sembunyikn skrang ni..hanya terdapt beberapa entei saje yg aku paparkan.Yang sebenarnye blog aku ni dah rosak..profile view jem, recent post pn jem., aku ade cube beberapa kali bertukar layout tp masalah masih sama..jadi aku pn buatlah blog baru dgn email yg baru dan URL yg baru.

Blog baru aku ni didaftarkn pada Oct 2009.dgn URL yg baru iaitu http://unrestmind57.blogspot .com/. iaitu blog yg aku gunakan skrang ni, tapi aku masih follow bloggers yg dtg dari blog lame aku iaitu Zie RedBloodSnow, Pearl Ej dan Najlaa Raihana, Naz Linda Lurah Rasa, Azlin Hashim, Hana Watashi dan Aloy Paradoks. Bloggers yg lain aku hilang linknye sbb pade mase tu follower widget belum diperkenalkn lagi jadi sukar aku hendak mendapatkn semula link2 bloggers dari blog aku yg lame tu.

Okay..aku sekarang ni mmg sibuk dan aku akan mengurangkn blog running dan aku hnye terjah blog2 yg mengomen aku shj. Aku ade komitment lain yg perlu diuruskan dan pada mase akn dtg pula komitmen aku akan bertambah berat. Bloggers glemer lagi seksi iaitu Kapten Luffy ade bgtau aku sblm ni..kalo aku berbuat mcm aku ckp kt ats ni yakni kurang blog running atau blogwalking traffic aku akn turun. dan follower tak bertambah,.tapi xper la, aku x kisah, aku kepenatan dan ade tugas2 lain yg lebih berat sedang menanti. Aku akn terus berblogging inyaAllah tapi pada kadar yg sederhana saja..ok la..korang tk cre ok..wasalam.

~aku enjoy dgn korang2 sume..trm ksh kengkawan..may god bless U or otherwise may god belasah U..hehe
~blogger Kawie nk delete blog ??


Friday, January 8, 2010

Maafkan Aku...

Posted by hisham at 9:18 AM View Comments
Salam...asal sesetengah manusia ni suke layan org lain mcm taik..mcm bangkai..mcm setan..kita hormat die..tp die lyn kite mcm najis berat yakni najis mughalaazah..kanape ??..adekah itu kifarah bagi aku..hukum karma ?aku redha je la..tapi pada sape2 yg berkenaan..hormat menghormatila, satu hari nnti org buat kt korang camtu balik..percayela..Allah bg CASH n CARRY ....

~aku jarang p blog kwn2 yg lain..maafkn aku..nnti aku qadar balik inyaAllah..aku penat berkerja..sekolah dh bukakpun..kt sebulan stengah aku rehat so..urat2 pun dah lesu nk keje semula.....sori utk semunyaaa.....
~aku terjah org yg komen aku je kalo aku berkesempatan..insyaAllah, tapi kalo aku terlepas pandang tu..maafkan aku..jgnla ckp aku sombong ok..bgtau aku kalo aku x p blog korang..plsss..tk cre.

Thursday, January 7, 2010

Halatuju Bangkaibloggers Network

Posted by hisham at 9:02 AM View Comments
Buat pertama kali kelima-lima ahli bangkai iaitu Hisham, Kawie, Boneka, Abe Long dan Ah Fatt membuat mesyuarat melalui ‘conference YM’. Persetujuan telah dicapai untuk halatuju blog ini pada masa hadapan:-
  • Blog ini akan mempromosikan entri-entri blogger yang menarik di baca pada pandangan salah seorang daripada kami. Maksudnya, jika salah seorang daripada kami membaca satu entri dan kami minat untuk kongsikan entri berkenaan maka kami akan kongsikan di sini. Caranya kami akan masukkan 'half-entry' ke sini dan akan link ke blog berkenaan untuk sesiapa yang berminat membacanya sehingga habis. Dengan cara itu, kami dapat mempromosikan blog-blog yang kurang traffic tetapi menghasilkan entri yang best.
  • Keutamaan kami adalah kepada follower blog ini terutamanya mereka-mereka yang meletakkan logo Bangkai Bloggers Network di blog mereka. Sesiapa yang telah meletakkan logo berkenaan sila maklumkan kepada kami agar kami dapat melihat khazanah-khazanah entri anda kerana mana tahu salah satunya mungkin akan dipromosikan di sini. Namun, kami tidak lupakan sesiapa yang belum mengenali blog ini dan kami akan galakkan dia menyertai blog ini setelah kami mempromosikannya. Kami berharap ada win-win situation di dalam hal ini.
  • Hanya akan ada satu entri setiap hari daripada mana-mana lima ahli bangkai di atas. Bukan mudah untuk mencari entri-entri yang baik yang dapat menarik minat untuk orang membacanya. Apapun kami akan berusaha untuk menghidupkan blog ini sebagai satu blog yang dapat menolong blogger-blogger kurang pengunjung tetapi ada entri menarik di dalamnya. Kami akan berusaha mencari entri-entri seperti itu kerana sesuatu yang bagus lebih baik dikongsikan bersama.
  • Tambahan tiada dalam perbincangan:- Kamu boleh mencadangkan mana-mana entri dengan memberikan link kepada ahli bangkai agar mereka dapat membaca dan menilainya terlebih dahulu. Ini termasuklah entri kamu sendiri kerana mana tahu kamu mahu juga dipromosikan di dalam blog ini. Ini memudahkan kerja kami juga kerana lebih ramai yang bekerjasama maka blog ini akan semakin meriah. Dari situ kita dapat mengeratkan silaturrahim sesama kita.
Sharing is Caring. Caring is Loving. Loving-Loving, mari kita Kawing. Hari-hari sedap menjoloking.

Yang Gatai – Hisham
Yang Lucas – Kawie
Yang Jolok – Boneka
Yang Pinky – Abe Long
Yang Perasan – Luffy @ Ah Fatt

 ~sesape yg nk join blh pegi ke blog BnagkaiBloggers Network dan dapatkn kn logo BBN..korang amik coding logo tu korang letak kt html widget blog korang..pastu inform kt kami di cht box or kt komen en3 ni..tq2


Wednesday, January 6, 2010

Wanita Yang Kecewa...

Posted by hisham at 9:00 AM View Comments
LONDON: Kesedihan yang dialami wanita akibat putus cinta boleh mengubah kegiatan sel otak mereka, menurut satu laporan baru yang disiarkan akhbar The Telegraph.
Laporan oleh saintis Amerika mendapati kekecewaan yang dirasakan wanita selepas berakhirnya hubungan romantik dengan pasangan masing-masing boleh memberi kesan kepada otak dengan cara tersendiri dan tidak dapat dikesan oleh pengimbas otak.

Kajian mendakwa wanita yang selalunya kecewa apabila putusnya hubungan cinta menunjukkan penurunan mendadak dalam aktiviti sel otak dalam bahagian otak yang mempunyai kaitan dengan emosi, motivasi dan perhatian.

Dr Ajif Narib, yang mengetuai pasukan penyelidik di Universiti Perubatan Carolina Selatan, berkata: “Gejala kemurungan seperti mood yang tidak baik, hilang motivasi dan selera makan ialah perkara biasa yang dialami
berikutan putus cinta atau kematian orang tersayang.

“Bagaimanapun, perkara paling penting mengenai kajian ini ialah menjelaskan aktiviti otak berkaitan dengan kekecewaan akibat perpisahan mengikuti paten unik yang berbeza dengan jenis kehilangan lain seperti kematian.”

Kajian dijalankan ke atas 11 wanita berusia antara 18 dan 40 tahun yang menjalin hubungan cinta sekurang-kurangnya enam bulan tetapi sudah berakhir 16 minggu lalu.

Semua wanita terbabit mengalami masalah untuk pulih akibat terlalu kecewa dengan perpisahan mereka.

Penyelidik menggunakan teknik ujian MRI untuk mengawasi aktiviti sel otak wanita berkenaan ketika mereka memberi tumpuan kepada kenangan pahit mengenai bekas teman lelaki dan suami.

Ujian MRI itu kemudiannya dibandingkan dengan aktiviti sel otak lain yang dilihat ketika wanita berkenaan memikirkan perkara neutral mengenai orang lain.

Keputusan imbasan menunjukkan wanita yang mendakwa menderita akibat perpisahan mempunyai perubahan otak ketara apabila berfikir mengenai hubungan cinta mereka yang sudah putus.

Pakar psikiatri di universiti berkenaan, Dr Jeffrey Lorberbaum, berkata kajian itu dapat membantu melanjutkan penyelidikan mengenai punca kemurungan.

Penyelidikan juga mendapati wanita berkemungkinan dua hingga tiga kali untuk mengalami kemurungan berbanding lelaki dan kawasan otak yang dipercayai berkaitan dengan kemurungan lebih aktif pada wanita berbanding
lelaki...

~bersujud pada Allah...aminnn

Monday, January 4, 2010

Menyorok Fail & Folder

Posted by hisham at 11:00 AM View Comments
Salam, aku buat masa skrg ni sedang mengemaskini kn blog Bangkai Bloggers Network, tapi terdapat kesulitan ketika hndak memasukkn disqus comment. Keanggotaan akan dibuka kpd semua bloggers dan ada syarat2nya dan kami akan memaklumkn kpd anda sedkit masa lagi..

Sesetengah maklumat tidak wajar didedahkn.lebih2 lagi jika terdedah kpd org yg tidak sepatutnye tanpa sengaja. Bayangkan situasi spt itu. Korang mgkin menyimpan fail berstatus sulit, rahsia atau perbadi dlm sesebuah folder. Demi keselamatan fail2 trsebut itu wajar disembunyikan. Caranya cukup mudah jika software Winmend Folder Hidden 1.3.6 digunakan..




Software ini berupaya menyembunyikan sejumlah fail @ folder yg tersimpan dlm PC atau laltop korang. Menerusi software ini korang blh menyorokkan faill @ folder tertentu bila2 masa. Apabila perlu, korang memperlihatkan semula fail2 itu xdi. Software ini juga blh dikunci dgn kata laluan bagi mengelak pencerobohan.Software ni menyokong pelbagai versi sistem operasi (OS) wnidows termasuk XP dan Vista.

Untuk mendapatkn software ini sila klik DOWNLOAD. Software ini adelah perrcuma.

Sunday, January 3, 2010

Mahkluk Yg Bertandang...

Posted by hisham at 2:15 PM View Comments
Statistik mahkluk yang bertandang secare harian, kaler hijau org yg tgk blog aku, kaler biru uniq visitors dan kaler kuning org yg bertandang semula (returning visitors)..aku mengunakan software ni sejak hari rabu yg lepas.



Mahkluk yg bertandang dari Malaysia..yg kt Kuantan tu Si PinkyBoy..



Mahkluk yg bertandang dari Sabah, Sarawak dan Brunei




Mahkluk yg bertandang dari New Zealand, iaitu Siputihpuple yg cute, tu la bangunan yg dia duduk sambil komen aku..



Mahkluk yg bertandang dari Mesir El Mansoura iaitu Si Puteri Seimura dan Si ShaPikapikabon dorang ni tak kenal mengenali antara satu same lain dan hari2 dorang mkn kurma..tu yg manis2 muke tu..dan yg hijau tu adelah sungai Nil yg terkenal..tq putri..




Dan mahkluk yg bertandang dari negara Uncle Sam..Obama kut, nak kate Michael Jackson dh meninggal...dan dari Brazil..Kaka agaknyer..hehe

Saturday, January 2, 2010

Result Contest Despret Boneka

Posted by hisham at 4:00 PM View Comments
Assalamualaikum w.b.t, segala puji-pujian bg Allah tuhan yg mencipta seluruh alam maha pengasih lg maha penyanyang dan selawat serta salam keatas junjungan besar kami nabi Muhammad s.a.w keatas keluarge dan sahabatnya sekelian.

Peserta2 contest ini terdiri drp bloggers yg sempoi ,cun, ganaz, serta boleh berbincang topic2 yg mempunyai unsur2 kelucahan yg penuh kesopanan dan ketatasusilaan. Peserta2 tersebut adalah.:
Juri-juri yang telah mengGAYkan dirinye dgn terpakse dan terseksa melihat BonekaXSakit memakai spedo adelah :

Aku selaku ketua juri beserta empat juri yg lain dgn ini ingin mengumumkn keputusan pemenang Contest Derptret boneka x Sakit ini.Pengiraan undi telah dilakukan di sebuah hotel yg terkemuka dan telah dibiayai oleh salah seorang juri iaitu Kapten Luffy.

Setelah mendapat keputusan dari juri2 yg lain dan telah diaudit oleh bro kawie yg innosen, dgn dipantau oleh  Price Water House Coopers iaitu syarikat audit terkenal dgn majoriti yg besar, iaitu sebanyak 70%, dgn ini pemenangnya adelah Cik Ezzati a.k.a My TRUElife

Hadiah bagi pemenang contest ini akan berpeluang berdating dgn Mr.Firdaus a.k.a Boneka x Sakit dan juga berpeluang memiliki cinta sejati beliau dan berpeluang juga memiliki tutttt S (sila klik) beliau....sekian.

**********************************************************************************
~selamat thn baru semua dan kpd peserta2 yg x berjaya cube lg thn hadapan dan igt anda juga adelah pemenang dan semua perkataan yg mempunyai colour mempunyai link blog.

Hangus Begitu Sahaja...

Posted by hisham at 9:00 AM View Comments

Tepat jam 12.00 malam tadi bermulalah tahun 2010 dan berakhirnya tahun 2009. Setiap perancangan untuk menjayakan sambutan perayaan tahun baru disusun dengan penuh teratur dan sempurna.

Pihak kerajan mahupun sektor swasta ataupun NGO telah berkejasama untuk menjayakan perayaan menyambut tahun baru yakni tahun masehi disegenap pelusuk negeri, dan sepeti biasa, rakyat jelata akan menunggu dengan penuh sabar sehingga detik jam 12.00 malam untuk menyaksikan pertunjukkan bunga api dan mercun yang gah dan hebat diangkasa hinggakan semua orang terpaku menatap langit menyaksikannya.

Pertunjukkan bunga api dan mercun itu kebiasaanya disambut secara besar-besaran di perkarangan menara berkembar KLCC dan juga ditampat-tempat yang lain.
.
Semua rakyat sama ada tua, muda atau kanak2 menyambutnya dengan penuh keriangan menyaksikan pertujukan itu. Anggaran setiap pembakaran bunga api dan mercun itu hampir menelan berlanja ratusan ribu ringgit bagi setaip jangka masa yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur. Besar jumlahnya bukan ? berbaloikah ini semua ?..Adakah perlu ini semua ?

Sahabat sahabat ku sekalian..renung2kanlah apa yang aku cuba katakan disini dan coretan ini hanyalah pandangan cetek dan dangkal aku semata-mata....sekian.


 

UnrestMind...هشام Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez