Tuesday, December 15, 2009

Kawan2 Xmo Lawan...

Posted by hisham at 8:00 PM
Lately ni blh dikatakan cam ade perang antara bloggers. aku rase seikhlasnya la kan, tak patut la jadi kat.kita yang kecik ni..kalau  sume orang respect each other, sume orang pun bley jadi senang hati..aku tak menangkan sesape coz bagi aku sume org kawan..kalaupun aku kurang senang dgn seseorg, org yg melayan aku buruk..insya allah aku layan die dgn baik..moge dia memberi layanan yg baik gak utk aku nnti.

Ade org  yg xpuas hati psl org lain wat gathering..org tu ckp wat gath nk kutuk2 die, mungkin btl..tapi mungkin sorang dua je yang mcmtu, bukan sume..so jgnla pasal nila setitik rosak sebelange, nnti terasa la org yg x kutuk tu..kite bukan dpt faedah dari sume ni...kita punyer landasan ni kecik je x besar pun..kite p mane2 nnti jumpe. Apekate u all yg bergeser tu amik sikap forget n forgive, kite same2 salah, jgnla  masing mendabik dada ckp aku x slh, aku btl. Kalau btl pun x slah, apeslahnya kita ngaku slh utk kebaikkan kite dan rase rendah diri kite sesame maunusia..jgnla kita ade sifat2 syirik kecil,.bahaya syirik2 ni walaupun iainya kecil..

Aku cuma nak ingatkan diri aku dan korang sume, jangan penuhkan hati dengan rasa benci, nanti hati terlalu keras nak memahami erti hidup, rasa cinta dan sayang. Kita kalo syg mahkluk dibumi, kita akan disayangi  oleh makhluk dilangit insya allah..dan rasenya x slh aku menegur coz aku syg korang sume..walaupun aku tau sape aku,..


~jom kwn2 kita bersatu..kalo sume nk gadoh2 sape nk jaga malaysia ni..
~kawan2 mkn berkawan, bukan makan kawan..
~bro Zalie ni jarang komen entri org panjang2, kalo panjang tu ..ade sebabla tu..hua3

******************************************************************************************
blog comments powered by Disqus
 

UnrestMind...هشام Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez