Wednesday, December 30, 2009

Bahaya Keylogger...

Posted by hisham at 11:05 AM


Tadi bosan2 baca la PC magazine.. Jumpe la benda nie.. Namanya USB Keylogger. Fungsinya dapat memantau segala kerja di papan kekunci PC.. Tak kira la kat mana pon.. email , room chatting , word, blog pon sama.. hehe… Sesiapa yang ada kat office tu, tengok sket mane tau bos korang ada pasang benda nie..Sape2 yg gune internet banking kat C.CAfe kan better watch out la.. hati2 sebab klo ade mnde nie ade kan.. dorang leh slah guna kan, id dan password u all dorang leh tgk.. nnti check2 duit sedar2 dah kene transfer kan.. bahaya!!

KeyLogger nie boleh beroperasi di semua sistem seperti WindowXP, Vista,Seven, Linux, Mac dan lain2 lagi.. Sangat mudah untuk diinstall, hanya perlu beberapa saat sahaja.. Kiranya macam pasang terus pakai..Kapasiti penyimpanan untuk KeyLogger nie ialah sebanyak 2 juta keystroke.. So pada yang ada anak2 suka main ngan PC nie. Boleh la memantau pakai benda nie..sekian..

~wei.korang sume..hati2lah..anda diperhatikan jgnlag asik chating or berblogging je..nnti gaji x naik korang bising2..maki hamun boss...padan muke ko....meowwww..!!!
~Entri ni sesuai utk org yg berkerje spt. Jard, Serojajinnga, Ezzati, Ms.Independent, Ahfatt, Kawie, bro Mamai. dan Fucksupernotcool, sori x letak link blog korang coz aku ade panyakit M...hehe



blog comments powered by Disqus
 

UnrestMind...هشام Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez