Tuesday, November 10, 2009

Lighter oh Lighter...

Posted by hisham at 7:53 PM
Kes 1

Seperti biase,selepas aku mngeluarkan sebatang rokok dari kotak dan meletakknyer dimulut sambil menyelukkn tangan kedalam poket seluar, mncari lighter utk menyalakn rokok yg sedia mnanti dibibirku. Tetapi,pencarian aku tdk brmakne krn semue poket diseluar dan baju sdh aku jelajahi tetapi,lighter masih juga tidak kutemui. Didalam hatiku brkata.."mamat mane plak yg rembat lighter aku nie...???"..isshh!!...mane la peginye...aku dh x tahan ni.."

Aku cube mngingati dan cube mengagak siapahkah yg tergamak merembat lighter aku, tapi semua sia2 berlake krn aku sdh tak mampu brfikir dan tak tahan lagi. Bukan mudah bagi aku keluar utk mncari dan meminjam lighter krn, aku berade didalam tandas dlm keadaan sparuh bogel utk mlepaskan hajat aku yg sekian lame tertangguh ni. Aku trpakse melepaskn jua tanpa rangsangan yg baik dan jitu...

(melepaskan hajat sambil mennghisap rokok adelah satu dari kenikmatan dunia yakni..seperti melepaskan syahwat,nikmatnye hanye perokok2 shj yg tahu)

Kes 2

Aku mengeluarkan sebatang rokok lalu diletakkn dibibir sambil tangan menyeluk kedalam poket seluar. Tiba-tiba jari-jemariku yg halus dan mulus, tersentuh beberape lighter yg berada dalam poket sluar aku. Aku kehairanan krn setahu aku,aku hanye mempunyai sebuah lighter shj tetapi,bagaimanakah bisa aku memiliki beberape lighter. Jumlah lighter yg aku temui didalam poket aku adelah sebanyak empat buah. Bagaimana poket sluar aku blh menggandakan lighter2 tersebut. Adakah poket aku mempunyai Magic?. Hatiku pn berkata "wah..dasyat ni,kalo aku ltk RM10 leh jd RM40..wau kaye aku ni". Adakah lighter tersebut milik org lain yakni kawn2 aku?. Berkemungkinan besar aku terambil atau termiliki semase menghisap rokok bersama-sama mereka tadi. Milik siapa aku tidak mengetahuinye. Walaupun harganye tdk mahal tapi bagi prokok2 ianye amt bernilai dan bermakna.tapi apekan dayaku, mungkin sdh tertulis ianye milikku. Aku juga sering kehilangan lighter dan aku terseksa kerananya.

(Tabiat begini mmg lazim dan selalu terjadi dikalangan perokok2..tetapi ianya adalah hal yg tidak disengajakan atau mmg disengajakn)

26 comments on "Lighter oh Lighter..."

kawie2020 on November 10, 2009 at 8:15 PM said...

wwoooiiii.. pinjam balik lighter aku!!!! hahahahaha....

Hisham on November 10, 2009 at 8:17 PM said...

hellooo...ko yg cilok lighter aku..wat2 luper,,tampa kang...

NuR on November 10, 2009 at 8:18 PM said...

hoho...
tak bek utk kesihatan tuu..
cuba ubah ke chewing gum lak..
leh ke?

sorry lama tak jengah ke blog ni.

Hisham on November 10, 2009 at 8:25 PM said...

Nur..xleh r...kalo nk kunyah u leh x??sure i quit punyer..

girlgurlz on November 10, 2009 at 8:42 PM said...

salam bro,knape x bli lighter byk2 jer..kn senang..

sharamli on November 10, 2009 at 9:16 PM said...

kes 1 tu .....
sukar diterima..
cis...

si sengal mungkin on November 10, 2009 at 9:59 PM said...

rokok bahaye tuuuuhh

nursarah87 on November 10, 2009 at 10:01 PM said...

jgn merokok............

Boneka tak sakit on November 10, 2009 at 11:42 PM said...

PERHATIAN SAYA SEORANG LELAKI SINGLE YG TIDAK MEROKOK SO BANYAKAN APA YG DPT SAYA BELI UNTUK ANDA SEMASA ULANGTAHUN PERKAHWINAN KITA YG KE 10 hahahaha...

kalau boleh try stop merokok! susah kan. hehe.. try je niat kena ada k!

Hisham on November 10, 2009 at 11:50 PM said...

aarrgghhh...poyo je bineka ni...ye ker???x caye rr..

kawie2020 on November 11, 2009 at 12:04 AM said...

cis.. boneka ku sangka ganas cam sakai.. rupa2nya x merokok... hahahaha...

Fatt Chin Choy on November 11, 2009 at 3:46 AM said...

paling bengang time takder lighter

haha

Super HaNa on November 11, 2009 at 11:41 AM said...

satu menda la..

pemalu cane pun lelaki smoker nehhh

tp bila takde lighter je...dgn tak malu nya dia minta kt org sebelah yg dia tak kenal pown...

dan lelaki yg ada lighter tu pun..dgn tak malunya bg..

watashu tak ske smoker arr...sesak napass...

tp dah dapat dah sorang

adehhhh
CPRRRRR

naz ilyn on November 11, 2009 at 12:00 PM said...

salam... nyampah betul ler kalau bab kena carikan lighter ni hangin satu badan jadinya mucung dia yang nak berasap kita satu rumah kena cari benciii!!!! benciiii!!! tak suka tau... lepas tu nak marah-marah pulak tak rokok tak boleh kerrr ??? terpaksalah stand by lighter simpan sembunyi kalau dia cari senang keluarkan.

Solehah on November 11, 2009 at 4:42 PM said...

amaran kerajaan malaysia, merokok membahayakan kesihatan..

NURUL on November 11, 2009 at 4:47 PM said...

jauhilah dr rokok. hehehe :)

Cik Amy Sensei on November 12, 2009 at 8:50 PM said...

salam..

i'msosupernotcool on November 13, 2009 at 4:46 AM said...

say no to LIGHTER!!

thx 4 ur vst man..

keep up...

melatidaisy on November 14, 2009 at 12:16 AM said...

la.. bia la dorang nk smoking.. da penat nanti dorg stop la..

hehehe (:

[sy tulis dgn x ikhlas] :p

HonEyBuNNy on November 14, 2009 at 12:56 AM said...

yeahhh...merokok membahayakn kesihatan.....jagalah kshtn anda..huuhu

arnamee on November 15, 2009 at 4:17 AM said...

Salam:)

memang biasa ea kes 2 tu?,bru sye tau;p

arnamee on November 15, 2009 at 4:38 PM said...

salam awak, nk follow blog ni, tapi try letak widget tu sni,wak;p

Hisham on November 15, 2009 at 5:10 PM said...

xleh nk follow coz xde follower widget..kalo nak p kt ats belah kiri-unrestmind live concert..kt situ ade follow widget

Zul-Elle on November 16, 2009 at 3:20 PM said...

Salam...

OOoooo, ni rupanya blog baru unrestmind. Ok la ni!

cik EPAL on November 17, 2009 at 7:27 PM said...

tak suka lelaki merokok..sekian terima kasih

Redbloodsnow on November 20, 2009 at 10:42 AM said...

HAHA..kes 1 tuh sgt x leh blah weh. tersengih zie baco sham oii..hahaha

kes 2 tuh lak...dasar perembat lighter. cian kwn² ko terpaksa lalui kes 1 spt ko tuh..hikhikhik

PSttt...kata TAK NAK kpd rokok..lalalalal :P

Post a Comment

Thankz for visiting my blog,you are welcome to comment and change of view but its proper to comment related to the posted..may god bless you otherwise may got belasah you..."sy akn jwb komen yg berbentuk soalan shj"...tq

 

UnrestMind...هشام Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez