Wednesday, October 21, 2009

Aku,Streamyx n USB 3G ...

Posted by hisham at 12:48 PM
aku telah memberhentikan perkhidmatan steamyx krn aku x bebas nk pkai sevice tu kt mane2..hanya kt bilik aku je aku bolh melayarinye...aku yg sntiase ke hulu n kehilir ni dan aku rase diTIPU oleh pihak TM Net..jd aku berbalik smula kpd 3g celcom broadband mggunakan usb modem.

Aku dh dkt 2 thn lbh mggunakan streamyx,aku ambik pakej 1.0mbps..aku byr sebulan RM99 cmpur sewa fix line rm25...so sumenya RM124,utk kelajuan 1.0mbps bersamaan 1000 kbps..tp yg sbnarnya bkn 1.0 mbps yg aku dpt..tp hanya 70% dari itu yg aku akan dapat,maknenye..aku hnya mndapat kelajuan 700kbps..tp knp TM net mnjajnjikan 1.0mbps kpd aku???maklumat yg aku dpt ni dari kwn aku yg brkerja kt TMnet(menara Rebung).,,tak beretika la TM Net ni,kencing!!! tapi x per la...aku merelakn shj penipuan ini berlaku,lg pun aku nk tolong syarikat yg berteraskn kerajaan(GLC)..bagi aku 700kbps tu ok la,wlaupun x laju sgt...aku leh dwload movie,lagu,software..aku leh wat keje2 mgarut aku.Aku ni obses kt software n systems...mmg minat..cuma skang ni aku baru nk bljr2 HTML ngn kwn aku..cmner nk wat web page..ni sume utk suke2 je..aku ade commitment lain yg ptt aku fokus.

Okay berbalik psl internet ni..skang ni aku guna USB modem 3G..senang,kt mane2 je aku leh surf..kalo dulu sblm aku guna streamyx aku guna 3G gak..mobile la..tp slow la..terhegeh2,terkedek2...tp kali ni laju la skit..cam streamyx gak..tp kali ni leh mobile gak...streamyx(TM Net) ni pd pndapat aku ..diaorg trlebih jual..skang ni kebyakkn org ade streamyx..dia offer service kt org ramai tp pd mase yg sama diaorg x luaskn ataupn upgrade network diorg..aku bg contoh:jln raya ade 2 lane..tp keta kt ats jln tu ade 4 lane..so jln jamm x???ni la streamyx...tp masalah wireless plak..dia suke2 je nk DC..sbb xde wire kut...tp klu wifi tu ok..sbb ade router kt tmpt yg ade wifi tu..nti insya allah aku nk psg wifi plak..sape2 nk tumpang kna la byr kt aku..hahaha..aku je ade password dia..laju pn laju..aku nk speeds dia 50mbps..

0 comments on "Aku,Streamyx n USB 3G ..."

Post a Comment

Thankz for visiting my blog,you are welcome to comment and change of view but its proper to comment related to the posted..may god bless you otherwise may got belasah you..."sy akn jwb komen yg berbentuk soalan shj"...tq

 

UnrestMind...هشام Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez