Sunday, October 18, 2009

Aku dan Rokok...

Posted by hisham at 12:05 PM
Malam tadi aku g open hse umah kwn aku kt area2 ni jugak...tp jauh gak la..klu kira harge myak mau dekat rm20.00..keta aku ni kuat cekik minyak..tangki dia cam bocor jer..mcm je..tp x bocor..ok...kt umh kwn aku tu diorg ade wat kambing golek,laksa penang,kuetiaw,ABC dan ade la lagi..selain tu jugak ade la menu2 ariraya yg wajib cam lemang,nsi impit,rendang dan sbagainye..tp aku dok attack kambing je...maklumla jarang2 mkn kambing golek..best arr..rendang n menu yg lain nye dh immune ngan aku..
aku jeling jer..jamahnye tidak.

Aku n kengkawan yg lain smbil2 mkn dok brborak psl hal masing2 n hal anak2..aku je sorang xde anak..almaklumla teruneee..xde awek,,awek2 sume eksen ngan aku...xper la aku redha..nk wat cmner kan...diaorg citer psl bli itu la,inila..peksa ank diaorg dpt baper la..kelas cerdik ke pandai..cikgu kelas cun ke tak..ade bape meja..tukang kebun rajin ke malas,pak guard cmner..asik tido ke tak..guru besar laki ke pompuan,citer psl kursus la..mcm2 la..aku rase nk overdose je..klu nak tau..aku ni kwn ngan cikgu2 sekolah..so..ikut je la..ermmm..open hse ni pun yg pertama kali bg thn ni..sblm ni ade 5 opn hse tp aku x prgi..malasla..

Ari dh nak senja..hujan lebat la jugak..klu xde payung lencun la..kebanyakkan diorg(cikgu2) ni x merokok..so..aku respectla kt dioarg..aku tahan la gian nk merokok..ade la gak 2-3 org yg merokok tp diaorg pn tahan..pas mkn plak tu..tp nk wat cmnerkn..ikut je la..mak aku slalu pesan kt aku..klu masuk kandang kambing kita mngembek,kandang lembu kita mngembooo..klu kandang harimau..kau org la msk..aku xnak..hahahahohohohohoho...

Okay..aku pn minta diri nk gerak balik ..lgpun aku dh x tahan nk isap rokok ni..aku start keta..pasang lagu Pink Floyd..bukak tingkap skit pastu aku kuar kn rokok aku sbatang,,aku nyalakn..pastu aku hisap puas2..dh xde ape aku nk isap..aku isap la rokok..hehehe..sambil drive aku dgr lagu smbil isap okok..ari hujan..lebat gak..aku luaskn tingkap keta sbb asap byk sgt trkumpul dlm keta..aku psg air-cond supaya asap2 sume kuar klu x asik berkumpul kt aku jer..tigkap, aku luaskn skit..hujan berebut2 msuk kt dlm keta,,tp aku belasah je la..sampai kt simpang 3 tu..aku nk belok ke kanan..tiba2 ade satu keta dari kiri dgn lajunye menghalang aku..tp klu ikut undang2..mmg aku kna ttgu dia masuk dulu..tp dia mcm kuang ajr la skit..bkn skit tapi banyak wooo...dia dari arah kiri nak msk ke kanan..ade ke ptt dia main redah dgn lajunye lopak air kt jalan tu..pastu air2 tu merecik dan masuk dlm keta aku ikut tingkap..abis kuyup aku..rokok aku kt mulut pun padam.,.rambut aku leper..jambul pun hilang..abis kusyen keta aku basah..dh la air tu kotor..ade pasir plak tu..HAMPEH!!!.ko org pnah kna x mcmni???msti x pernah kn..hahahaha..aku redha je ..ok la tu dari disambar halilintar...setibanye kt umh..aku mandi..pastu aku postkn citer ni..

nasihat aku...pandai2la ko org..orait..okie dokie..

4 comments on "Aku dan Rokok..."

kawie2020 on October 18, 2009 at 10:54 PM said...

merokok byk membantu aku diwaktu kesusahan dan senang... mungkin org x caya, tp rokoklah yg menemani aku study dulu smpi berjaya... terima kasih rokok dunhill...

Solehah on October 19, 2009 at 10:10 AM said...

tabahnya..tu peringatan jagan isap roko dlm kete time ujan kot..

azalea301 on October 19, 2009 at 3:39 PM said...

hehehe.. no word to say just " cian kat u"...hehe

melatidaisy on October 24, 2009 at 7:05 PM said...

pling best part :

aku redha je ..ok la tu dari disambar halilintar .. =)

bgus2 .. +ve thinking !

Post a Comment

Thankz for visiting my blog,you are welcome to comment and change of view but its proper to comment related to the posted..may god bless you otherwise may got belasah you..."sy akn jwb komen yg berbentuk soalan shj"...tq

 

UnrestMind...هشام Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez