> > >

Saturday, February 27, 2010

Tips Menghapuskan Love Bites...

Posted by hisham at 10:07 PM View Comments
Salam semuanya, love bites atau gigtan cinta mmg sudah menjadi satu kelaziman dulu kini dan selamanya. Pasangan yg bercinta atau pasangan yg sudah berkahwin ade mengamalkan love bite ini.

Kebiasaannya love bites ni di buat di leher dan ada juga dimerata tempat, tempat-tempatnya, korang fhm2 sndirila yer...aku segan nk tulis ni...

Ada pasangan yg memberikan love bites sbg tanda kasih dan ada juga sbg cop mohor menandakan pasanganya itu sudah berpunya dan sukarlah pasanganya itu hendak berfoya-foya dgn wanita atau lelaki lain.

Gigitan cinta atau love bites ni boleh dihilangkan dgn kadar segera, caranya ialah dgn mengambil bawang putih, potong sedikit dihujung bawang tu dan gosok atau tonyok pada bahagian2 yg kena gigit tu..tonyok atau gosok berulang-ulang sampai setengah jam atau lebih bergantung pada tahap kekuatan gigitan tesebut. Gosoklah sampai perit ataupun melecet bagi mencapai tujuan anda  maka dgn ini anda bolehlah melepaskan diri dari pandangan umum.

Saudara kawie berpendapat dgn menyapukan sedikit minyak cap kapak dan ditonyok dgn bawang putih boleh mempercepatkn lagi hilangnya kesan love bites itu manakala Saudara Zalie @ Luffy mengatakan, dgn menggunakan colgate pun boleh menghilangkan kesan love bites itu., agak-agaknya dorang berdua ni mmg pakar lah..sungguh tinggi ilmu dorang ni...tak tercapai oleh akal ku.

Tujuan aku buat entri ini bukanlah aku nak mengajar korang berbuat perkara yg tak senonoh tetapi aku nak meringankn beban korang dgn perkara yg korang buat tu.

~bile gosok ni,,mmg pedih, tapi hasilnya..lumayan....

Thursday, February 25, 2010

Untuk Orang Yg Aku Amat Sayangi...

Posted by hisham at 1:00 PM View Comments
Salam semuanya..clip video ni xde nyanyian, hanya gitar yg bernyanyi seolah-olah ade vokal..ini bukan minus one atau karaoke..clip ini ala-ala classical..rythm dan fungsi lead sbg vokal...instrumental

Lagu ini dari kumpulan MUSE dan tajuk lagunya Unintended, lagu ni mula2 aku dgr dulu pd awal thn 2008, tercetusnya aku nk post clip ni setelah aku mendengar dari blog Cik beautifulroseazie...ok x aku edit clip ni..jenuh aku cari image2 yg sedih ...




Clip ni aku tujukan pada org yang aku amat sayang sgt...al-maklumlah tak lama lagi aku nk kawin..byk kenangan yg indah2 aku dgn dia...cukuplah tu..kang aku nangis kang....

~susahlah aku nk menggatal lagi ngn awek BBN...huhu
~sakit jari nk main lagu ni.....hahahaha
~tali gitar baru beli...haha

Monday, February 22, 2010

Maharaja Blogger Yang Sempit..

Posted by hisham at 10:00 AM View Comments
Assalamualaikum w.b.t.. aku tertarik hendak membuat sedikit coretan tentang Maharaja Blogger yang mengatakan Wardina Safiyyah anasir PAS di TV3 di blognya. Aku rasa tidak adil hendak mengatakan sedemikin tambah lagi banyak surat khabar telah mensensasikan cerita ini.

Wardinah berjumpa dengn Tuan Guru Nik Abd Aziz adalah atas permintaan kerajaan negeri Kelantan, di mana beliau telah diundang sebagai salah seorang panel dalam program Hari Hiburan Islam yang berlangsung di Kota Bharu Mall (KB Mall) pada 14 Februari lalu dan tiada langsung kaitan dengan politik. Maharaja Blogger memang mengakuinya tapi Maharaja blogger mengatakan bahawa Wardinah adalah musuh dlm selimut, bererti Wardinah dan PAS mempunyai agenda yg tersendiri dan secara tidak langsung ada agenda politik.

Wardinah turut menyeru semua kerajaan negeri membuat program seperti mana yg di buat oleh kerajaan negeri Kelantan ini. Aku mmg akui kerajaan negeri2 lain pun ada membuat program2 spt ini. tapi maharaja blogger mengaitkan dengan TV3 pula, beliau mengatakan bahawa TV3 tidak mampu hendak membuat program2 berbentuk islam sepenuhnya kerana didalam masyarakat yg berbilang kaum amatlah tidak sesuai utk dilaksanakan, persoalannya?? adakah Wardinah menyeru TV3 membuat program2 yg sebegini, beliau hanya menyeru kerajan2 negeri shj..jadi, pasal apa yang maharaja blogger ini melatah sangat.

Dato Siti Nurhaliza dan Dato K pun ada berjumpa dgn Tuan Guru Nik Abd Aziz dan ramai lagi Artis berjumpa dgn beliau, adakah ini bermakna artis2 ini adalah ahli PAS?.Maharaja Blogger, fikiran anda amatlah cetek dan dangkal. Kalau benarpun Maharaja penyokong BN tak payah lah nak bising2 dan membuat ulasan-ulasan yang bodoh lagi sempit. Adakah sudah menjadi selebriti tidak boleh berjumpa pembangkang?..dimananya demokrasi...

Saranan PM kita denagn Slogan Satu Malaysia tidak akan kesampaian jikalau terdapat banyaknya manusia2 spt Maharaja Blogger dan demokrasi di Malaysia akan hancur. Parasit2 spt inilah yang memburukkan nama Malaysia dimata dunia...sekian.

~maakan aku wahai Maharaja Blogger...huhu

Sunday, February 21, 2010

More Than Words versi Gediq...

Posted by hisham at 9:00 AM View Comments
Assalamualaikum w.b.t...lagu dibawah ni aku jamming kt umah kawan aku kt area umah aku jugak. Lagu yg kita org jamm ni lagu More Than Word dari group Extreme yg amat popular diawal 90an dulu. Lagu ni juga penah dinyanyikan semula oleh group Westlife dan yg terbaru dari Frankie J dgn gayanya yg tersendiri..



Lagu ni dinaynyikan oleh Mr.Deanz, lagu ni versi gediq kami...yg bertanduk tu Mr.Funkafullo, yg setan merah dibelakang kerusi tu tidak diketahui dari mana datangnya...masih misteri bg kami...masih manghantui kami hingga kini...

~clip ini ditujukan kpd semua student2 kita yg berada didalam dan luar negara, dan para2 bloggers semua..luv u all....
~sori lagu ni laju sgt dan byk terkucilan berlaku...

Thursday, February 18, 2010

Poyos Instrumental @ Skt Mental..

Posted by hisham at 11:00 AM View Comments
Salam semuanya...cadang aku nk nyanyi sbb didesak oleh dua org gadis yg keduanya bernama Fika..mrk ialah Fika a.k.a shapikapikabon dan  Fika a.k.a Lumut tapi x jadi sbb suara aku sengau la...malu ler...ni yg kt bwh ni aku main gitar pun byk tersasul dan terkucil, panic agaknyer dpn kamera wlaupun xde org, aku panic dgn diri aku sendiri..sorila yer byk salah note...



Lagu yg aku main ni intrumental medley...lagu Bouree oleh John Sebastian Bach, lagu Cry oleh Joe Satriani, lagu Rhandy Rhodes gitaris Ozzy Osbourne, lagu Love Story oleh Nino dan last skali lagu tema dari filem GodFahter.. byk kesalahan note...panic la...

~untuk kedua Cik Fika...insya Allah aku nyanyi nnti ...
~latihan penting..xde latihan cmnilah jadinya..terkucil..so, ape jua bidang skalipun latihan tu pnting..termasuk latihan bersenggama...
~nk dgr audio yg baik pkai headphone..kalo leh pkai yg sony punyer...hehe
~tenet dikawasan aku mmg teruk tambah plak dgn kesibukkan aku..maafkan aku kwn2 sbb x p blog korang nk reply komen kt blog aku pun mls ..nnti aku p blogrunning ok...tq sume 

Saturday, February 13, 2010

Entri Suka2...

Posted by hisham at 9:24 AM View Comments
Dalam entri2 aku sebelum2 ni jarang sekali aku membuat entri2 yg berunsur kelucahan, aku mempunyai byk koleksi lawak lucah tapi aku tidak publishkan krn aku berpendapat ianya tidak lawak dan lucah hingga aku sndiri tidak ghairah dan nk gelak pun susah, oleh itu aku lebih suka membuat entri2 yg berbentuk perbincangan, informasi, luahan hati aku dan isu2 semasa dan aku nk kekalkan blog aku dgn entri yg sebegini.

Okay, berbalik apa yg aku nk bgtau ni, ade org yg begitu ghairah dan bernafsu dgn entri aku dan ade pula yg bernafsu tapi nafsunye tersekat-sekat dan ade yg lansung tak mempunyai nafsu.

Kepada mrk yg bernafsu ni, korang memang kuat nafsu, hebat dan mempunyai penyakit mcm Tiger Wood iaitu sentiasa dahagakn sex, mereka2 inilah yg selalu dtg blog aku dan memberikan komen tanpa mengenal penat lelah semata2 nk memuaskan diri dan ingin mencari kepuasan atau sekadar buat2 puas....

Kepada mereka yg membaca sepintas lalu ataupun sambil lewa, tgk tajuk, tgk pangkal entri dan hujung entri tapi memberikan komen, mgkin mereka2 ni nk ambik hati aku jer..aku ibaratkan dorang ni seperti melakukan persetubuhan pra matang yakni, dorang ni cpt klimak  x smpai seminit dh tewas..baru bukak suar cawatpun dh terpancut dan lagi mrk ni gelojoh ketika melakuknnya..tanpa pemanasan ataupun intro..main rodok jer..

Kepada mereka yg membaca secara senyap(silent reader)tanpa meninggalkan komen, aku ibaratkan mrk sepeti melakukan persetubuhan tanpa ejakulasi dan mungkin juga dorang ni beronani

Kepada mrk yg tersinggah ke blog aku secara sedar atau tidak tanpa membaca dan memberikan komen aku ibaratkan dorang ni mengalami masalah mati pucuk ataupun Erectile Dysfunctional, menopause ataupun andropause

Kalo korang sume nk layan entri2 yg mempunyai kelucahan yg penuh kesopanan dan ketatasusilaan sila lah kunjungi blog Kapten Luffy @ Ahfat dan Kawie2020, tapi kalo korang nk jadi sewel dan nak membangkaikan diri korang kunjungilah blog Bonekaxsakit @ AKU OWRNING...pasti korang x sakit..

~pesan aku...fikirlah secara positif dan ini adelah entri gurauan...ampun dan maaf !!!
~pesan aku lagi..biar mati adat jangan mati pucuk...
~aku bz la dh 4 hari x on9..nti aku terjah blog korang eh...insya Allah

Monday, February 8, 2010

Uniknya Angka Tujuh...

Posted by hisham at 8:01 PM View Comments
Salam semuanya...uniknya angka tujuh ni, ini aku senaraikan apa yg aku tahu hal2 yg berkaitan dgn angka tujuh...
 
 
  1. Sa'i..berjalan atau berlari-lari kecil antara bukit Shafa dan Marwah sebanyak 7 kali ketika melakukan ibadah haji @ umrah
  2. 7 anggota badan wajib menyentuh lantai ketika solat
  3. 7 anggota badan wajib disucikan ketika berwudhuk
  4. Surah Al-Fatihah mempunyai 7 baris ayat
  5. 7 hari dlm seminggu
  6. 7 keajaiban dunia
  7. 7 lapis bumi dan 7 lapis langit
  8. 7 kali tawaf di Kaabah
  9. 7 mubin(berhenti) dlm pembacaan Yassin
  10. 7 jenis wajah mayat didalam kubur muslim
  11. 7 warna pelangi
  12. 7 nota muzik
  13. Dalam setahun ada 52 minggu, 5+2=7
  14. Nombor 1 hingga 10, kita campurkan nombor2 yg ganjil ..1+3+5+7+9=25, 2+5=7
  15. Adik beradik aku menpunyai 7 org kesemuanya..haha
Nabi Yusuf a.s telah mentafsir mimpi Firaun.: "Dan raja berkata, 'Aku melihat dalam mimpi tujuh ekor lembu yang gemuk, dan tujuh yang kurus memakan mereka; dan tujuh tangkai bijirin yang hijau, dan tujuh yang lain kering. Wahai pembesar-pembesarku, putuskanlah kepadaku mimpiku, jika kamu adalah penghurai-penghurai mimpi.'

Kalau mekahirkan anak dalam 7 bulan..anak itu digelar..tak cukup bulan...hehe, dan utk kakitangan awam Cuti Rehat Khas(CRK) 7 hari shj dalm setahun,

Ada sesetengah berpendapat dunia mempunyai 7 lautan dan 7 benua..betul ke?

~Ade sesiapa nak tambah...?? ..

Saturday, February 6, 2010

The Two Of Us...

Posted by hisham at 9:17 AM View Comments
Salam sumenye..actually,jarang aku post gambar aku sendiri kat entry-entry aku sebelum ni. Gambar ni diambil oleh Bro Kawie ketika aku berhenti mkn di kedai mamak di Rawang tapi sblm itu, kami bertiga ade berjumpa dgn blogger Ahfatt a.k.a Kapten Luffy di Ampang Point sambil melepak di kedai mamak, borak2 sampai lebam lidah, aku post pic ni bkn ape..aku rase pic ni menawan sungguh terutamanye adik Daus a.k.a Boneka x sakit...so cute...huhuhu..
 
Untuk makluman sume,,adik Daus ni bloggers popular dan paling gebu diantara bloggers jantan2 yg lain.. cube korang tgk pipi adik Daus ni..gebu tak?..comey tak ? mmg sedap kalo cium ni..bkn aku yg cium la..tp aweq2 kt luar sane...hehe

Gambar ni telah di edit dgn jayanye oleh Cik Nurul Shafiqah a.k.a shapikapikabon...ape yg die edit aku x tau la..tp aku tgk pic ni..lain plak, muke kami bersih jer,.kedut xde, jerawat xde..urat2 kt tgn aku pun xde. .urat2 boneka mmg xde sbb dia gebu..urat2nye telah ditenggelami oleh daging2 die yg tumpat dan jitu tu...pergh !!..tebal daging die. Aku nmpah muda la..mcm pas amik SPM je..Adik Daus plak cam baru abis UPSR jer....

Dalam pic ni bibir kami merah merekah bak delima setelah diedit oleh Cik shapikapikabon..tp hakikatnyer bibir kami lebam akibat dibakar oleh rokok2 yg tak bertanggung jwb, adik Daus ni mmg kuat merokok tapi aku xtau la rokok hidup die amik ke tak..ade gak die cube meramas2 punggung aku..tapi aku wat dek jer..aku tak teransang tp seram gitu..tangan kanan beliau sungguh nakal..nak je aku patah2kn..tapi apekn daya..aku pun tergoda...hahahaha...sekian


~FYI boneka tak merokok..beliau pernah berkata.."katakan tidak pada rokok "...
~Sepatutnya tajuk entri ni ialah Aku Dan Si Gebu..tp aku luper mase publish xdi..
~Uhubbuki ya shapikapikabon..syukron jazilan...

Friday, February 5, 2010

Jarum jam pukul 10.09 @ 10.10 mengapa?

Posted by hisham at 2:00 PM View Comments
Salam sumenya, perasan x korang yg iklan2 jam di majalah mahupun di suratkhabar jarum jam menunjukkn pukul 10.09 ataupun 10.10..kalo korang x caye korang blh siasat sendiri..

Aku tak pasti kenapa, tapi aku telah membuat andaian sendiri dgn mengatakan bhw jarum2 jam tersebut berada dikedudukan spt yg di sebut diats kerana menghargai jasa2 org yg mencipta jam tersebut, dimana saat itu jam masih blm dicipta,dan manusia yg pertama mencipta jam berasal dari Swiss dan beliau telah berjaya menentukan pukul berapa ketika itu iaitu pukul 10.09 atau pukul 10.10 ...Wallahualam..


 


~taida fakta yg mengesahkannya...tapi dari segi permahaman aku shj dan susah buat jam ni..

Thursday, February 4, 2010

Nuffnang oh Nuffnang..halal ke??

Posted by hisham at 9:15 AM View Comments
Salam sumenyer....utk pengetahuan korang aku mempunyai akaun nuffnang, dulu mase dgn blog lame aku , aku x masukkn nuffnang, mase tu aku berblogging bkn utk mndapat keuntungan..atau lebih tepat lagi Non Profit Organisation. Sekarang blog baru baru aku ni aku masukkn nuffnang..itu pun aku masukkn 2 bulan yg lepas..tujuan aku memasukkan nuffnabg adelah kerana aku nk tau bilangan unique visitors..bkn sbb keuntungan.

Adekah wang hasil dari nifnnang ni halal?.kekadang aku tgk ade gak iklan nuffnang ni mengiklankn air yg memabukkn...tp bkn kt blog aku la..tp blog org lain..mase kite isi borang survey nuffnang, ade tnye kite..sameade kita nk mengiklankn rokok atau product yg mengandungui alkohol...btl kan? bagi yg muslim..dorang mgkin kate tidak...tp bg yg bkn islam..nufnang kt blog dorang slalu kuar iklan arak..

 Jadi..adekah wang pemberian nuffnang tu halal atau tidak?..

Sepuluh orang yang dikutuk Allah mengenai arak :-
  1. Pembuatnya,
  2. pengedarnya,
  3. peminumnya,
  4. pembawanya,
  5. pengirimnya,
  6. penuangnya,
  7. penjualnya,
  8. pemakan wang hasilnya,
  9. pembayarnya
  10. dan juga pemesannya.” (Hadis Riwayat Imam Tirmidzi)
~pendapat aku adelah haram...
~wang yg haram blh digunakan,,tp guna buat jamban,jambatan ke..mcm duit ASB gak...Wallahualam
~aku ade 2 hp...dan ade dua number...tp disbbkan masalah yg aku hadapi..aku pecah2kn kedua hp tu...skang ni aku xde hp...pdn muke aku...demi Allah aku dh hancurkan kedua hp aku..

Wednesday, February 3, 2010

Pada sahabat2 bloggers aku..

Posted by hisham at 9:13 AM View Comments
Salam sume sahabat2, tugas aku semakin sibuk dan sibuk. Pergi pagi blik malam., aku x punyai follower yg byk, biar sikit tp slalu tejah blog aku dari follower beribu tp yg dtg berpuluh jer, folower tegar aku lebih kurang 50 ++ je, aku pnah biarkn entri aku selama satu hari tanpe wat blog walking kt blog2 yg salau dtg blog aku., yg dtg 50++ alhamdulillah..trm kasih kt korang..moga korang kaya cepat..aminnn


Tujuan aku wat entri ni..aku nk bgtau..kalo korang ade entri baru..bgtau aku kt YM atau kt cht box..tp ni adelah khas utk sahabat2 aku yg slalu komen aku jer..aku wat cmni sbb aku keja balik mlm, so aku xtau yg korang ade post baru..dan mgkin juga aku terlepas pndang..maklumlah aku ni dh semakin tua..


Aku juga akan buang follower widget x lame lagi dan aku akn buang link2 blog kt blog list aku yg x aktif..menyemak je..sbbyer aku x dihargai..dan aku juga akan mengomen blog org yg komen aku saje..aku wat blogwalking kt blog2 yg dtg blog aku saje, dan pade sape2 yg selalu dtg komen blog aku, tp aku x dtg blog korang, aku mnta maaf byk2..maafkan aku yer...

~InsyaAllah pd bln 4 akan dtg aku akn berkawin..sume dijemput hadir..wajib hadir kalo dijemput tu adalah satu tggung jwb sesama islam
~aku akn mencari bloggers jantan plak utk blog list aku..tp tu bkn bermakne aku GAY..nafsu serakah aku kt aweqs2 je...meowwwww...



Monday, February 1, 2010

sms dari seseorang yg aku syg..

Posted by hisham at 9:32 AM View Comments
aku kecewa...seseorang telah meninggalkn aku...pergi merantau ke eropah..

~blog ni di-privatekn dari pagi xdi dan baru dibuke semula sebentar xdi...maaf..
 

UnrestMind...هشام Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez