> > >

Tuesday, January 26, 2010

Fender vs Gibson...

Posted by hisham at 9:33 AM View Comments
Fender dan gibson...2 jenama gitar yg sering digunakan oleh ramai gitaris yg trkemuka dan tidak trkemuka..
baik di malaysia mahupun diluar msia.Ini ada serba sedikit dan ringkasnya tentang Fender ni..Gitar fender dicipta oleh Clarence Leonidas Fender atau Leo Fender pd thn 1950an di California..Ada juga alatan lain yg diciptanya.tp yg paling menyerlah adalah gitarnya..ade fender stratocaster,telecaster,jaguar,jazzmaster..dan lain2.Gitar fender ni ade 21 fret..pendek la skit dari gibson..



Ini ada beberapa Gitaris yg aku MINAT yg mggunakan fender ialah.Ritchie Blackmore(deep purple,rainbow).eric clapton,david gilmour(Pink Floyd),Mark Knoffler(Dire Straits),jeff Beck,jimi Hendrick,Stevie Ray Vaughan dan Yngwie Malmsteen..Setahu aku yg paling famous ialah fender Stratocaster, ramai guna fender ni trmasuk Yngwie,tapi mamat ni neck dia dh ubah,,scalellope,mcm melengkung skit kt fretboard tu.Kurt cobain plak guna fender jaguar dan mustang,Kurt cobain ni bkn bagus sgt main gitar tp dia byk idea.Aku minat btl fender kepala kapak ..x pun fender reverse headstock..kepala ke atas,nampak ganas sikit.Gary Moore wlaupun dia slalu guna Gibson tp dia ade satu gitar sampingan yg aku suka..iaitu fender telecaster.Biasanya gitar fender ni ade 2 jenis di bahagian necknya..satu maple neck dan satu lg rosewood neck..pendapat aku rosewood neck ni sound die keras dan tebal skit berbanding maple neck.Gitar Fender ni diperbuat dari dua jenis kayu pokok,body mahogany,neck maple ataupun ditambah dgn rosewood...





Okay ini serba sedikit ttg gitar Gibson,Gitar gibson dicipta oleh Les Paul @ Lester William Polsfuss pd thn awl 1950an di Nashville.Gibson mengeluarkan berbagai jenis gitar Gibson diantaranya ialah,Gibson Les Paul,Explorer,SG,Flying V dan ES series.ES series ni slalunya gitaris blues slalu pakai.Gibson ni mmpunyai 24 fret bar berbanding Fender 21 fret bar je.Gitar Gibson ni diperbuat dr sebatang pokok dari body sampai ke neck tak mcm fender,body kayu lain ,neck kayu lain,yg bestnya gitar Gibson ni ada yg double neck,neck atas 12 tali,neck bwh 6 tali...hehe...msti syokkan..

Antara gitaris yg aku minat yg mggunakan gitar Gibson adalah,Slash dgn Lespaul,Mathias Jabb(scorpion) Explorer,james hetfield(metallica) Explorer n Les Paul,Kirk Hammet,Jimmy Page(Led Zep),Gary Moore,Randy Rhoads,Toni Iomy,BB king,Chuck Berry,dan ade lg..tp,aku lupe la..hehe
Gitar Gibson ni berat berbanding Fender..body nya tebal..sound pun tebal..

Aku pernah mmpunyai gitar Gibson Les Paul Goldtop re-issued yg aku beli kt Woh Fatt di Jln silang KL..tp aku bli 2nd hand la pd thn 1998.hargenya RM7,545..tapi pick-upnya aku tukar jenis Seymour Duncan.Slash byk pakai gibson goldtop utk goreng lagu Estranged,sweet child o'mine n Godfather theme dll,tp gitar tu kna kebas.yg kebasnya gitaris kumpulan ACAB,megat namenya..report polis sume dh buat,gitar,Marshall amp,gadjet sumenya lesap...yg tggal hanya gambar je...yg aku ade skang hanyalah acoustic gitar je...

Dulu aku ade main di Pub kt Damansara,tapi aku main dgn band lain..band sifu aku,part time je...selain tu aku ade band sendiri name band tu SEVEN..tp aku sibuk dgn hal lain.aku tggalkan band tu,lagipun vokalis aku tu ijan(neves)x ska rock kapak...aku plak minat giler..aku ngan dia berlainan mahzab muzik..so..aku tarik diri..dulu SEVEN skang jadi PRETTY UGLY...akhir kata,a guitar is a human soul,speaking with just six strings....

~Shapikapikabon dan  Lumut ade mnta aku wat lagu atau nyanyikan mane2 lagu utk student U kt Msia ni..tp aku xtau lagu ape..n xtau sape yg nk nynyikan lagu tu nnti..dan SiPutihPurple plak mnta aku wat lagu More than word nyanyian Frankie J, tapi aku suke lagi yg ORI punye yakni kumpulan Extreme iaitu penyanyi asal lagu More Than Words ni dan Ezzati plak nk aku wat lagu dari Michael Buble..tol ke aku eja ni...hehe
~ni entri dari blog lame aku...xde idea la...



Monday, January 25, 2010

Pada bloggers kite kat Oversea...

Posted by hisham at 9:28 AM View Comments

Sori..suare aku x sedap, so aku humming je. Nasihat aku kt korang study elok2 n jaga tingkah laku...


 Klip lagu ni aku tujukan pada bloggers kite yg study kt Mesir :
                                                                                                                                                                  

Lagu ni juga aku tujukn pd bloggers kite yg study kt New Zealand :
~Fika Si Lumut bakal saintis ..ye ke saintis, aku main belasah je ni..

~SiPutihPurple bakal saintis ..ni pun same...aku x pasti..

Lagu ni juga aku tujukn pd bloggers kite yg study kt England :
~ Joegrimjoe bakal jurutera           

Lagu ni juga aku tujukn pd bloggers kite yg study kt Australia :
~Fairy lily link putih bakal ,,,bakal ape ek..xtau la plak...hehe



p/s-aku main lagu dlm keadaan x selesa..xde kusi tuk unplugged..aku dok kusi otopedik, jadi maafkan aku kalo aku main x btl..
~nama2 yg bertulisan merah ade link blog dorang...sekian..

Friday, January 22, 2010

Mari Mengemut...

Posted by hisham at 9:15 AM View Comments
SENAMAN kemutan dilakukan dengan mencengkam otot pembukaan lubang kencing dan dubur atau mencengkam otot lantai pelvis. Dalam erti kata lain, ia seperti menahan kencing atau membuang air besar.

Senaman ini jarang dilakukan secara sengaja dan jika dilakukan, kebiasaannya dalam keadaan tertentu saja. Jika dilakukan sama ada oleh lelaki atau wanita, mereka berasa kurang selesa.

Lelaki akan terasa dubur seperti tersekat dan jika membuang air besar akan terasa seperti sembelit. Jika menghidap buasir, ia lebih menyakitkan.
Bagi wanita, mereka akan rasa terangsang pula, terutama jika kedua-dua paha dirapatkan. Tetapi, jika paha direnggangkan sedikit mungkin rasa terangsang itu kurang atau tiada.

Amalan mengemut ini ada kebaikannya. Bagi lelaki, kemutan dapat membina otot benteng pangkal zakar dan memadatkan pangkal zakar serta menolak pengaliran darah ke hujung zakar menjadikannya lebih padat dan besar.

Bagi wanita pula, ia boleh menyempitkan pembukaan faraj supaya angin tidak keluar masuk ketika wanita berkenaan bergerak sewaktu melakukan persetubuhan.

Apa yang pasti, senaman kemut dapat membantu melangsingkan otot kemutan dan mengeratkan hubungan silaturahim dengan pasangan. Malah, hubungan seksual menjadi lebih seronok dan lebih merangsangkan.

for ladies....exercise ni bagus supaya dah tua nnt tak le ada masalah incontinence - dimana bila otot dalaman dah tak kuat, kalau bersin ke batuk ke, boleh kuar air kencing, i.e. air kencing meleleh je lah...bukan setakat nak bagi sedap kat suami je....

~bg kaum pompuan senaman ni elok korang wat 10minit sblm tido n bgn tido...okay..kasi cengkam secengkamnye...haha

Wednesday, January 20, 2010

Aku tumpang bahgia -Myzarah

Posted by hisham at 9:14 AM View Comments
Semalam aku ber YM sekejap dengan Jard... Dia ade cakap nak minta aku ajar seseorang ni bermain gitar bagi mendendangkan sebuah lagu dari filem "Papadom" spt entri ini. Masalahnya mamat yang sorang ni memang tangan bangku, tak bleh main gitar... Mamat ni cuma pandai main bende lain je menggunakan tangan die tuh...hehe.

Bila aku balik keje, aku dok dengar mamat ni dok menyanyi lagu Mia Sarah kat bilik air... ok gak dia dah tahu lirik lagu nih dan melodinye sekali. Selepas semayang maghrib tadi, aku cakap ngan mamat ni aku nk cari kord gitar  lagu yg die nyanyi tu dan nak rakam suara dia sambil aku main gitar..

Tapi hampeh, mamat ni x nak, malu... kata suare x sedap ar.. macam2 alasan dia kasik. Penat aku pujuk die dan akhirnya die bersetuju nak meSUMBANGKAN suara die tuh...



Jard, ko kene belanja aku wei, aku x kira, walaupun aku x ajar die main gitar cam yg ko nak, tapi aku berjaye memujuk die menyanyikn lagu ni utk ko, die menghafal lirik ni dgn gigih, tapi bile rakaman ni dibuat, lirik lagu ni tetap kt tgn die..ni membuktikan bertape kuatnyer aura ko pade die Jard..jgnlah ko persia-siakan hidup die...meowww..

ini adalah video rakaman yang tanpa sebarang editing(instant clip)... kalau sound x bagus, mahap je lah coz kitaorg x de equipment yg canggih2 nih... hehe

~aku tumpang bahagia kalo dorang ni bersatu.. tambah lagi dorang ni mmg same2 gersang...
~kalo nk sedap dgr gunakanlah headphone baru suare kawie cam aflin...hehe
~REPLAY UTK AUDIO YG LEBIH BAIK dan TAK SANGKUT2...


Monday, January 18, 2010

Sila Amalkan...please !!!

Posted by hisham at 9:02 AM View Comments
Amalan dibawah ini tidaklah dirasakan lucu atau lucah, tetapi sebagai panduan hidup sebagai umat islam di muka bumi ini, Insya-Allah. Ramai orang merasakan dirinya cukup bagus dengan banyak amal ibadahnya, sedekahnya dan lain-lain tetapi masih tidak terlepas dari azab api neraka.

Syaidina Abu Bakar R.A pernah hendak menyembahyangkan jenazah si polan, tetapi tiba-tiba tersentak dengan suatu benda bergerak-gerak dari dalam kain kafan jenazah itu. Lalu disuruh orang membukanya.

Alangkah terkejutnya apabila seekor ular sedang melilit kepala jenazah tersebut. Syaidina Abu Bakar mencabut pedang lalu menghampiri ular tadi untuk dibunuhnya. Tetapi ular itu dapat berkata-kata, Katanya " Apakah salahku kerana aku telah diutus oleh Allah untuk menjalankan tugas yang diperintahkan. " Diselidiki amalan sipolan itu semasa hayatnya jelas dia merupakan orang yang mengambil ringan dalam hal menyucikan kemaluannya apabila membuang air kecil.

Untuk kaum lelaki, apabila lepas membuang air kecil, disunatkan berdehem dua atau tiga kali supaya air kencing dipastikan keluar kesemuanya. Lepas itu urutlah batang dari pangkal ke hujung beberapa kali sehingga tiada lagi airkencing yang berada dalam saluran. Kemudian basuhlah dengan air sesucinya.

Untuk kaum wanita pula, apabila membasuh kemaluannya, pastikan dicucikan bahagian dalam dengan menjolok sedikit dengan jari dan dipusing-pusingkan semasa dilalukan air bersih. Bukan dengan hanya menyimbahkan airsemata-mata. Jika dengan melalukan air sahaja ia tidak membersihkan bahagian dalam kemaluan wanita yang berbibir-bibir itu.
  • byk2 seksaan didalam kubur adalah org yg tidak menyucikan dirinya dr hadas kecil..
  • bkn susah pun nak laksanakan tugas kecik ni, nak tulis pakai tangan pandai plak... hehe.
  • entri ni aku re-posting dari blog lame aku. Sumber dari Pusat Islam.

Saturday, January 16, 2010

Asal Usul seluar dalam...

Posted by hisham at 9:00 AM View Comments
 kisah ni brmula pd abad ke 17, dimane ketika itu tarzan mnjadi sebutan masyarakat dunia kerana kehebatan bersahabat dgn binatang didalam hutan belantara,semua binatang takut kpdnye melainkan ikan keli dan ikan puyu je berani,sbb itu tarzan jarang mandi sungai,,dia selalu mandi laut je..tp lokasi hutan yg didudukinye jauh dr laut maka dia curi2 jugak la mandi di sungai itupun skejap je...

Dia takut sgt anunye digigit atau disengat ikan keli..manakala ikan puyu pula ska mggigit telornye...tu yg dia phobia ngn 2 jenis ikan ni,tarzan ni kategori manusia degil jugak la..dh prnah kna sengat,kena gigit tp dia mndi gak kt sungai tu..bila dh kena sengat dan gigit,ape lagi bengkak la anunye tu..bila bengkak dia suruhla monyetnye sapu mnyak gamat sambil monyetnye blowjob anu tarzen...

Pada satu hari diwaktu malam lagi gelap,Tarzan teringin sgt mndi sungai krn dia pn dh lame x mndi...last dia mndi ketika dia jatuh dlm paya ketika sedang bergayut dari pokok petai ke pokok ketapang..habis satu badan kotor dan berbau busuk akibat terjatuh dlm paya trsebut..paya tu sebenarnye tmpt lepak buaya dan badak sumbu..dia pn pergi la nmndi kt sungai..tu yg kna sengat tu.

Okay berbalik pd citer yg tarzan teringin nk mndi kt sungai ni...dlm gelap gelita perlahan2 Tarzan sambil ditemani oleh monyetnye pergi ke sungai..monyetnye x mndi tp sbg pemerhati je..tarzan pn mandi sambil ketakutan,tp kali ni tarzan x mandi bogel..dia mndi pakai suar dlm..suar dlm yg diperbuat dari campuran kulit kayu dan daun pisang..ini sume hasil kreatif monyetnye.

Walaupun tarzan pkai suar dlm tp dia tkt gak kna sengat.sakit ooo..tp kali ketakutannye agak kurang la sbb dh ade suar dlm walaupun blm teruji lg keberkesanannye.Ketika sdg mndi tarzan pn nmpak kelibat ikan laga..ikan laga ni tarzan suka sbb dia tidak mngigit dan menyengat tapi hanya menyonyot..tu yg Tarzan ska tu..hampeh punye Tarzan!!..

Sedang ikan laga tu menuju ke arahnye,,tiba2 dia trnampak kelibat ikan puyu dan keli yg juga sedang menuju ke arahnye,tp kali Tarzan ada keyakinan skit sbb ade suar dlm.Tarzan hnya memerhatikan je keli dan puyu mngigit n mnyengat anunye..Tarzan x merasa ape2pn...dlm hati Tarzan berkata"..mmg power la suar dlm ni..x dpt dia gigit aku"..

Oleh krn tarzen mnjadi perbualan hangat ketika itu, maka suar kayu tazen tlh mnjadi trend fesyen ketika itu. Tapi diubah suai utk trend mase kini...wasalam.

~entri dari blog lame aku...hehe..


Sunday, January 10, 2010

About UnReStmInD

Posted by hisham at 9:59 PM View Comments


Salam..kt entri ni aku nk bercerita serba sedikit ttg kisah aku mula berblogging dari mule sehingga skang. Aku mula berblogging pada bln June 2007..tapi aku hanya daftar je dahulu..aku serius pada bln Sept 2007. Nama yg aku gunakan pada mase tu Unrestmind juga.

Entri2 aku byk berkisar ttg politik dan isu semasa dan aku lebih cenderung menghentam kerajaan dari memuji. Rakan2 blogger aku yg lain terdiri dari bloggers politik yg hebat2 spt, Rocky'bru, Tukar Tiub,NurAflah, Kickdefella, Penarik Beca,Husin Lampoyang.dan ade lagi tp aku x beberapa follow sgt..dan nama2 yg aku sebutkn xdi pun bknlah rakan yg sebenar tp rakan dialam maya shj..yakni sehaluan dgn ideologi aku, cuma Blogger Tukar tiub saje aku ade bersua di Ampang beberapa kali.

Blog aku yg lame ni terpakse dibiarkn bersawang dan hampir sume entri2 yg ade unsur politik aku sembunyikn skrang ni..hanya terdapt beberapa entei saje yg aku paparkan.Yang sebenarnye blog aku ni dah rosak..profile view jem, recent post pn jem., aku ade cube beberapa kali bertukar layout tp masalah masih sama..jadi aku pn buatlah blog baru dgn email yg baru dan URL yg baru.

Blog baru aku ni didaftarkn pada Oct 2009.dgn URL yg baru iaitu http://unrestmind57.blogspot .com/. iaitu blog yg aku gunakan skrang ni, tapi aku masih follow bloggers yg dtg dari blog lame aku iaitu Zie RedBloodSnow, Pearl Ej dan Najlaa Raihana, Naz Linda Lurah Rasa, Azlin Hashim, Hana Watashi dan Aloy Paradoks. Bloggers yg lain aku hilang linknye sbb pade mase tu follower widget belum diperkenalkn lagi jadi sukar aku hendak mendapatkn semula link2 bloggers dari blog aku yg lame tu.

Okay..aku sekarang ni mmg sibuk dan aku akan mengurangkn blog running dan aku hnye terjah blog2 yg mengomen aku shj. Aku ade komitment lain yg perlu diuruskan dan pada mase akn dtg pula komitmen aku akan bertambah berat. Bloggers glemer lagi seksi iaitu Kapten Luffy ade bgtau aku sblm ni..kalo aku berbuat mcm aku ckp kt ats ni yakni kurang blog running atau blogwalking traffic aku akn turun. dan follower tak bertambah,.tapi xper la, aku x kisah, aku kepenatan dan ade tugas2 lain yg lebih berat sedang menanti. Aku akn terus berblogging inyaAllah tapi pada kadar yg sederhana saja..ok la..korang tk cre ok..wasalam.

~aku enjoy dgn korang2 sume..trm ksh kengkawan..may god bless U or otherwise may god belasah U..hehe
~blogger Kawie nk delete blog ??


Friday, January 8, 2010

Maafkan Aku...

Posted by hisham at 9:18 AM View Comments
Salam...asal sesetengah manusia ni suke layan org lain mcm taik..mcm bangkai..mcm setan..kita hormat die..tp die lyn kite mcm najis berat yakni najis mughalaazah..kanape ??..adekah itu kifarah bagi aku..hukum karma ?aku redha je la..tapi pada sape2 yg berkenaan..hormat menghormatila, satu hari nnti org buat kt korang camtu balik..percayela..Allah bg CASH n CARRY ....

~aku jarang p blog kwn2 yg lain..maafkn aku..nnti aku qadar balik inyaAllah..aku penat berkerja..sekolah dh bukakpun..kt sebulan stengah aku rehat so..urat2 pun dah lesu nk keje semula.....sori utk semunyaaa.....
~aku terjah org yg komen aku je kalo aku berkesempatan..insyaAllah, tapi kalo aku terlepas pandang tu..maafkan aku..jgnla ckp aku sombong ok..bgtau aku kalo aku x p blog korang..plsss..tk cre.

Thursday, January 7, 2010

Halatuju Bangkaibloggers Network

Posted by hisham at 9:02 AM View Comments
Buat pertama kali kelima-lima ahli bangkai iaitu Hisham, Kawie, Boneka, Abe Long dan Ah Fatt membuat mesyuarat melalui ‘conference YM’. Persetujuan telah dicapai untuk halatuju blog ini pada masa hadapan:-
  • Blog ini akan mempromosikan entri-entri blogger yang menarik di baca pada pandangan salah seorang daripada kami. Maksudnya, jika salah seorang daripada kami membaca satu entri dan kami minat untuk kongsikan entri berkenaan maka kami akan kongsikan di sini. Caranya kami akan masukkan 'half-entry' ke sini dan akan link ke blog berkenaan untuk sesiapa yang berminat membacanya sehingga habis. Dengan cara itu, kami dapat mempromosikan blog-blog yang kurang traffic tetapi menghasilkan entri yang best.
  • Keutamaan kami adalah kepada follower blog ini terutamanya mereka-mereka yang meletakkan logo Bangkai Bloggers Network di blog mereka. Sesiapa yang telah meletakkan logo berkenaan sila maklumkan kepada kami agar kami dapat melihat khazanah-khazanah entri anda kerana mana tahu salah satunya mungkin akan dipromosikan di sini. Namun, kami tidak lupakan sesiapa yang belum mengenali blog ini dan kami akan galakkan dia menyertai blog ini setelah kami mempromosikannya. Kami berharap ada win-win situation di dalam hal ini.
  • Hanya akan ada satu entri setiap hari daripada mana-mana lima ahli bangkai di atas. Bukan mudah untuk mencari entri-entri yang baik yang dapat menarik minat untuk orang membacanya. Apapun kami akan berusaha untuk menghidupkan blog ini sebagai satu blog yang dapat menolong blogger-blogger kurang pengunjung tetapi ada entri menarik di dalamnya. Kami akan berusaha mencari entri-entri seperti itu kerana sesuatu yang bagus lebih baik dikongsikan bersama.
  • Tambahan tiada dalam perbincangan:- Kamu boleh mencadangkan mana-mana entri dengan memberikan link kepada ahli bangkai agar mereka dapat membaca dan menilainya terlebih dahulu. Ini termasuklah entri kamu sendiri kerana mana tahu kamu mahu juga dipromosikan di dalam blog ini. Ini memudahkan kerja kami juga kerana lebih ramai yang bekerjasama maka blog ini akan semakin meriah. Dari situ kita dapat mengeratkan silaturrahim sesama kita.
Sharing is Caring. Caring is Loving. Loving-Loving, mari kita Kawing. Hari-hari sedap menjoloking.

Yang Gatai – Hisham
Yang Lucas – Kawie
Yang Jolok – Boneka
Yang Pinky – Abe Long
Yang Perasan – Luffy @ Ah Fatt

 ~sesape yg nk join blh pegi ke blog BnagkaiBloggers Network dan dapatkn kn logo BBN..korang amik coding logo tu korang letak kt html widget blog korang..pastu inform kt kami di cht box or kt komen en3 ni..tq2


Wednesday, January 6, 2010

Wanita Yang Kecewa...

Posted by hisham at 9:00 AM View Comments
LONDON: Kesedihan yang dialami wanita akibat putus cinta boleh mengubah kegiatan sel otak mereka, menurut satu laporan baru yang disiarkan akhbar The Telegraph.
Laporan oleh saintis Amerika mendapati kekecewaan yang dirasakan wanita selepas berakhirnya hubungan romantik dengan pasangan masing-masing boleh memberi kesan kepada otak dengan cara tersendiri dan tidak dapat dikesan oleh pengimbas otak.

Kajian mendakwa wanita yang selalunya kecewa apabila putusnya hubungan cinta menunjukkan penurunan mendadak dalam aktiviti sel otak dalam bahagian otak yang mempunyai kaitan dengan emosi, motivasi dan perhatian.

Dr Ajif Narib, yang mengetuai pasukan penyelidik di Universiti Perubatan Carolina Selatan, berkata: “Gejala kemurungan seperti mood yang tidak baik, hilang motivasi dan selera makan ialah perkara biasa yang dialami
berikutan putus cinta atau kematian orang tersayang.

“Bagaimanapun, perkara paling penting mengenai kajian ini ialah menjelaskan aktiviti otak berkaitan dengan kekecewaan akibat perpisahan mengikuti paten unik yang berbeza dengan jenis kehilangan lain seperti kematian.”

Kajian dijalankan ke atas 11 wanita berusia antara 18 dan 40 tahun yang menjalin hubungan cinta sekurang-kurangnya enam bulan tetapi sudah berakhir 16 minggu lalu.

Semua wanita terbabit mengalami masalah untuk pulih akibat terlalu kecewa dengan perpisahan mereka.

Penyelidik menggunakan teknik ujian MRI untuk mengawasi aktiviti sel otak wanita berkenaan ketika mereka memberi tumpuan kepada kenangan pahit mengenai bekas teman lelaki dan suami.

Ujian MRI itu kemudiannya dibandingkan dengan aktiviti sel otak lain yang dilihat ketika wanita berkenaan memikirkan perkara neutral mengenai orang lain.

Keputusan imbasan menunjukkan wanita yang mendakwa menderita akibat perpisahan mempunyai perubahan otak ketara apabila berfikir mengenai hubungan cinta mereka yang sudah putus.

Pakar psikiatri di universiti berkenaan, Dr Jeffrey Lorberbaum, berkata kajian itu dapat membantu melanjutkan penyelidikan mengenai punca kemurungan.

Penyelidikan juga mendapati wanita berkemungkinan dua hingga tiga kali untuk mengalami kemurungan berbanding lelaki dan kawasan otak yang dipercayai berkaitan dengan kemurungan lebih aktif pada wanita berbanding
lelaki...

~bersujud pada Allah...aminnn

Monday, January 4, 2010

Menyorok Fail & Folder

Posted by hisham at 11:00 AM View Comments
Salam, aku buat masa skrg ni sedang mengemaskini kn blog Bangkai Bloggers Network, tapi terdapat kesulitan ketika hndak memasukkn disqus comment. Keanggotaan akan dibuka kpd semua bloggers dan ada syarat2nya dan kami akan memaklumkn kpd anda sedkit masa lagi..

Sesetengah maklumat tidak wajar didedahkn.lebih2 lagi jika terdedah kpd org yg tidak sepatutnye tanpa sengaja. Bayangkan situasi spt itu. Korang mgkin menyimpan fail berstatus sulit, rahsia atau perbadi dlm sesebuah folder. Demi keselamatan fail2 trsebut itu wajar disembunyikan. Caranya cukup mudah jika software Winmend Folder Hidden 1.3.6 digunakan..




Software ini berupaya menyembunyikan sejumlah fail @ folder yg tersimpan dlm PC atau laltop korang. Menerusi software ini korang blh menyorokkan faill @ folder tertentu bila2 masa. Apabila perlu, korang memperlihatkan semula fail2 itu xdi. Software ini juga blh dikunci dgn kata laluan bagi mengelak pencerobohan.Software ni menyokong pelbagai versi sistem operasi (OS) wnidows termasuk XP dan Vista.

Untuk mendapatkn software ini sila klik DOWNLOAD. Software ini adelah perrcuma.

Sunday, January 3, 2010

Mahkluk Yg Bertandang...

Posted by hisham at 2:15 PM View Comments
Statistik mahkluk yang bertandang secare harian, kaler hijau org yg tgk blog aku, kaler biru uniq visitors dan kaler kuning org yg bertandang semula (returning visitors)..aku mengunakan software ni sejak hari rabu yg lepas.



Mahkluk yg bertandang dari Malaysia..yg kt Kuantan tu Si PinkyBoy..



Mahkluk yg bertandang dari Sabah, Sarawak dan Brunei




Mahkluk yg bertandang dari New Zealand, iaitu Siputihpuple yg cute, tu la bangunan yg dia duduk sambil komen aku..



Mahkluk yg bertandang dari Mesir El Mansoura iaitu Si Puteri Seimura dan Si ShaPikapikabon dorang ni tak kenal mengenali antara satu same lain dan hari2 dorang mkn kurma..tu yg manis2 muke tu..dan yg hijau tu adelah sungai Nil yg terkenal..tq putri..




Dan mahkluk yg bertandang dari negara Uncle Sam..Obama kut, nak kate Michael Jackson dh meninggal...dan dari Brazil..Kaka agaknyer..hehe

Saturday, January 2, 2010

Result Contest Despret Boneka

Posted by hisham at 4:00 PM View Comments
Assalamualaikum w.b.t, segala puji-pujian bg Allah tuhan yg mencipta seluruh alam maha pengasih lg maha penyanyang dan selawat serta salam keatas junjungan besar kami nabi Muhammad s.a.w keatas keluarge dan sahabatnya sekelian.

Peserta2 contest ini terdiri drp bloggers yg sempoi ,cun, ganaz, serta boleh berbincang topic2 yg mempunyai unsur2 kelucahan yg penuh kesopanan dan ketatasusilaan. Peserta2 tersebut adalah.:
Juri-juri yang telah mengGAYkan dirinye dgn terpakse dan terseksa melihat BonekaXSakit memakai spedo adelah :

Aku selaku ketua juri beserta empat juri yg lain dgn ini ingin mengumumkn keputusan pemenang Contest Derptret boneka x Sakit ini.Pengiraan undi telah dilakukan di sebuah hotel yg terkemuka dan telah dibiayai oleh salah seorang juri iaitu Kapten Luffy.

Setelah mendapat keputusan dari juri2 yg lain dan telah diaudit oleh bro kawie yg innosen, dgn dipantau oleh  Price Water House Coopers iaitu syarikat audit terkenal dgn majoriti yg besar, iaitu sebanyak 70%, dgn ini pemenangnya adelah Cik Ezzati a.k.a My TRUElife

Hadiah bagi pemenang contest ini akan berpeluang berdating dgn Mr.Firdaus a.k.a Boneka x Sakit dan juga berpeluang memiliki cinta sejati beliau dan berpeluang juga memiliki tutttt S (sila klik) beliau....sekian.

**********************************************************************************
~selamat thn baru semua dan kpd peserta2 yg x berjaya cube lg thn hadapan dan igt anda juga adelah pemenang dan semua perkataan yg mempunyai colour mempunyai link blog.

Hangus Begitu Sahaja...

Posted by hisham at 9:00 AM View Comments

Tepat jam 12.00 malam tadi bermulalah tahun 2010 dan berakhirnya tahun 2009. Setiap perancangan untuk menjayakan sambutan perayaan tahun baru disusun dengan penuh teratur dan sempurna.

Pihak kerajan mahupun sektor swasta ataupun NGO telah berkejasama untuk menjayakan perayaan menyambut tahun baru yakni tahun masehi disegenap pelusuk negeri, dan sepeti biasa, rakyat jelata akan menunggu dengan penuh sabar sehingga detik jam 12.00 malam untuk menyaksikan pertunjukkan bunga api dan mercun yang gah dan hebat diangkasa hinggakan semua orang terpaku menatap langit menyaksikannya.

Pertunjukkan bunga api dan mercun itu kebiasaanya disambut secara besar-besaran di perkarangan menara berkembar KLCC dan juga ditampat-tempat yang lain.
.
Semua rakyat sama ada tua, muda atau kanak2 menyambutnya dengan penuh keriangan menyaksikan pertujukan itu. Anggaran setiap pembakaran bunga api dan mercun itu hampir menelan berlanja ratusan ribu ringgit bagi setaip jangka masa yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur. Besar jumlahnya bukan ? berbaloikah ini semua ?..Adakah perlu ini semua ?

Sahabat sahabat ku sekalian..renung2kanlah apa yang aku cuba katakan disini dan coretan ini hanyalah pandangan cetek dan dangkal aku semata-mata....sekian.


 

UnrestMind...هشام Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez